İkinci mesajda bahsettiğiniz durumun aynısı ne yazık ki San Andreas için de geçerli. San Andreas benim çocukluk dönemime denk gelen, günlerimi, aylarımı verdiğim bir oyun; ama nostaljik hislerimizin rasyonelliğin önüne geçmemesi lazım. San Andreas da oldukça absürt içerik barındıran bir hikâyeye sahip. Bunu kötülemek için söylemiyorum; aksine San Andreas’ın hikâyesini beğeniyorum ama sizin GTA 4 için bahsettiğiniz durumun aynısı bu oyunda da var. Big Smoke, Ryder ve Sweet karakterlerini ele alalım: Oyun Big Smoke ve Ryder’ın ihanetini temel alan bir hikâye örgüsüne sahip; fakat biz daha karakterler ile samimi olamadan, oyunun 2. saatinde bize ihanet ettiklerini öğreniyoruz. Kısa bir süre sonra da Sweet ile iletişimimiz kopuyor ve hikâyenin ilerleyen 6-7 saatinde bu karakterleri hiç görmüyoruz bile. Hatta görmeyi bırakın, bildiğiniz unutuyoruz. Pier 69 görevine gelip Ryder’ı öldürene kadar temel hikâyeden çok farklı görevler yapıyoruz. Tabii ki Rockstar bunu o dönemde yaptığı kocaman haritayı gezdirmek, oyun süresini uzatmak ve oyuna çeşitlilik katmak için yapıyor, çok da güzel; ama olay yan karakterlerin unutulması sorunu ise bu serideki en başarısız oyun San Andreas’tır.