En normali Victor Vance'dir muhtemelen. Kendi geçmişini arkada bırakıp asker olan, kardeşine ve ailesine bakmaya çalışan birisiydi kendisi. Franklin'in de çok olayı yok dümdüz sokak serserisiydi Michael ile tanışana kadar.
Aa bak Victor diye bir karakter vardı. Vcs oynayıp bitirmiştim ama hiç aklımda kalmamış. O da normal sayılabilir diğerlerine göre.

Bir de buna cevap vermek gerekirse ciddilik yönünden değil ama kişisel zevkler olarak en beğendiğim hikaye GTA San Andreas derdim. Çok dolu bir olay örgüsü var oyunun. Tatmin ediyor ve açık bıraktığı bir kapı kalmıyor. Karakterler kendini önemsetiyor. Sinir bozucu çok bir tipte yok. Manyaklık çok iyi verilmiş. Karakterler kesinlikle 4'e göre çok daha ilgi çekici ve görev dizaynı çok çok daha çeşitli.
Sözde vurucu olması gereken Roman karakterini oyunun yarısında görmüyoruz bile. Michelle desen unuttum yani oynarken. Gereksiz uzun bir hikaye. Ve bu uzunluk vuruculuğu öldürmüş.
İkinci mesajda bahsettiğiniz durumun aynısı ne yazık ki San Andreas için de geçerli. San Andreas benim çocukluk dönemime denk gelen, günlerimi, aylarımı verdiğim bir oyun; ama nostaljik hislerimizin rasyonelliğin önüne geçmemesi lazım. San Andreas da oldukça absürt içerik barındıran bir hikâyeye sahip. Bunu kötülemek için söylemiyorum; aksine San Andreas’ın hikâyesini beğeniyorum ama sizin GTA 4 için bahsettiğiniz durumun aynısı bu oyunda da var. Big Smoke, Ryder ve Sweet karakterlerini ele alalım: Oyun Big Smoke ve Ryder’ın ihanetini temel alan bir hikâye örgüsüne sahip; fakat biz daha karakterler ile samimi olamadan, oyunun 2. saatinde bize ihanet ettiklerini öğreniyoruz. Kısa bir süre sonra da Sweet ile iletişimimiz kopuyor ve hikâyenin ilerleyen 6-7 saatinde bu karakterleri hiç görmüyoruz bile. Hatta görmeyi bırakın, bildiğiniz unutuyoruz. Pier 69 görevine gelip Ryder’ı öldürene kadar temel hikâyeden çok farklı görevler yapıyoruz. Tabii ki Rockstar bunu o dönemde yaptığı kocaman haritayı gezdirmek, oyun süresini uzatmak ve oyuna çeşitlilik katmak için yapıyor, çok da güzel; ama olay yan karakterlerin unutulması sorunu ise bu serideki en başarısız oyun San Andreas’tır.

İkinci mesajda bahsettiğiniz durumun aynısı ne yazık ki San Andreas için de geçerli. San Andreas benim çocukluk dönemime denk gelen, günlerimi, aylarımı verdiğim bir oyun; ama nostaljik hislerimizin rasyonelliğin önüne geçmemesi lazım. San Andreas da oldukça absürt içerik barındıran bir hikâyeye sahip. Bunu kötülemek için söylemiyorum; aksine San Andreas’ın hikâyesini beğeniyorum ama sizin GTA 4 için bahsettiğiniz durumun aynısı bu oyunda da var. Big Smoke, Ryder ve Sweet karakterlerini ele alalım: Oyun Big Smoke ve Ryder’ın ihanetini temel alan bir hikâye örgüsüne sahip; fakat biz daha karakterler ile samimi olamadan, oyunun 2. saatinde bize ihanet ettiklerini öğreniyoruz. Kısa bir süre sonra da Sweet ile iletişimimiz kopuyor ve hikâyenin ilerleyen 6-7 saatinde bu karakterleri hiç görmüyoruz bile. Hatta görmeyi bırakın, bildiğiniz unutuyoruz. Pier 69 görevine gelip Ryder’ı öldürene kadar temel hikâyeden çok farklı görevler yapıyoruz. Tabii ki Rockstar bunu o dönemde yaptığı kocaman haritayı gezdirmek, oyun süresini uzatmak ve oyuna çeşitlilik katmak için yapıyor, çok da güzel; ama olay yan karakterlerin unutulması sorunu ise bu serideki en başarısız oyun San Andreas’tır.
Yani nostaljik olarak söylemedim. Evet bahsedilen kopukluk dediğimiz durum bir miktar olabilir fakat burada San Andreas gerçekten ilgi çekici karakterler ve olaylar ile bunu bence kapatıyor. Fakat GTA 4 vuruculuğunu yani dramatik altyapısını Romana göre hazırladığı için bu çok daha sırıtıyor. Yoksa evet Big Smokedur Ryderdır oyunun %80 ninde falan gözükmüyor ama bence San Andreas hiçbir zaman ne 4 gibi dramatik olmaya çalışıyor ne de vuruculuğunu bu şekilde gösteriyor. San Andreas'ın hikayesi eğlenceli bir hikaye. Objektif olarak baktığımızda en iyi oyun hikayelerimde ilk 10 a bile giremez muhtemelen ama yine de severim. GTA 4 ise fazla soğuk atmosferi ve intikam gibi bir altyapı ile hikayeyi başlatıp oyunun sonlarına kadar sıkıcı ve ilginç olmayan karakterlerin görevlerini yaptığımız bir olay örgüsü sunuyor. Ben keyif alamamıştım hikaye olarak. Hani intikam teması oyunda neredeyse yok gibi bir şey. Tüm oyun kiralık katiliz başka bir şey değil. Belki de benim beklentim yanlıştı.