Makaleler
6
Tezfun'a göre, Rockstar GTA VI'nın 2026'ya ertelenmesinden dolayı Rockstar'ın 2025 de GTA IV için bir Remastered versiyon çıkarmaya hazırlanıyor.

•Projenin en az bir yıldır geliştirildiği iddia ediliyor. Liberty City Preservation Project adlı modun aniden kaldırılması da bu sürümün yaklaştığının sinyali olabilir.
•GTA IV Remastered, yeni nesil konsollarla uyumlu olacak. Orijinal oyun hâlâ iyi görünse de, yeni sistemlerde oynanamıyor oluşu büyük bir eksiklikti. Bu sorun nihayet çözülüyor.

Remake ihtiyacı yok taş gibi oyun fizikleri en iyi GTA oyunu. Renk paletini düzeltsinler yeter Remastered'i bile %100 yapmalarına lüzum yok.
Oyunun config dosyalarını silmeyip 4060 ekran kartlı laptopumdan taşıyarak 4050 ekran kartlı bilgisayarımda açtım. Config dosyalarını silene kadar tüm dünya görünmez oldu ve Niko Bellic ("Kardeşim bu ne?") der gibi suratıma bakıyordu.

Oyunun optimizasyon ve grafik motorunun hantallığından o kadar bıktım ki oyuna 3. kere başlayıp 3. kere bitirmeden (dayanamayıp) sildim.

Bal gibi ihtiyacı var. Ama daha kötü yapmazlar umarım. Görevin birinde bir ara sahnede kepenk erken kapanıyor diye Niko buga giriyordu ve oyun orada öyle kitleniyordu. Bu bile FPS'in yüksek olması ile ilgili çıktı.

Oyunun optimizasyon ve grafik motorunun hantallığından
GTA5'in grafik motoru da hantal. Aynı motorla RDR2 yapıldı ama oyun güzel olduktan sonra hantallığı absorbe edebiliyor.

Yaşadığınız sorun neyden kaynaklı bilmiyorum ama tekrar yazayım belki anlaşılamadı; Remastered olursa olur Remake'ye gerek yok dedim.