Tezfun'a göre, Rockstar GTA VI'nın 2026'ya ertelenmesinden dolayı Rockstar'ın 2025 de GTA IV için bir Remastered versiyon çıkarmaya hazırlanıyor.

•Projenin en az bir yıldır geliştirildiği iddia ediliyor. Liberty City Preservation Project adlı modun aniden kaldırılması da bu sürümün yaklaştığının sinyali olabilir.
•GTA IV Remastered, yeni nesil konsollarla uyumlu olacak. Orijinal oyun hâlâ iyi görünse de, yeni sistemlerde oynanamıyor oluşu büyük bir eksiklikti. Bu sorun nihayet çözülüyor.
O sırada XBOX oyuncuları. 😎

Büyük ihtimalle iddia asılsız olacak. Rockstar GTA 4'ü üvey evlat gibi görüyör. Uğraşacağını sanmıyorum.

Remake yapmak oyunun orijinalliğini bozabilir o yüzden sağlamından bi remastered yapmak daha mantıklı.
Aynen öyle en başta bunu anlatmaya çalıştım aslında. Oyun halihazırda zaten iyi tek sıkıntısı olan dokuları ve renk paletini remastered ile iyileştirip optimizasyon sorununun önüne geçilirse güzel satış sayısına ulaşacağını düşünüyorum.

Remake ihtiyacı gayet de var. Save sistemi iğrenç, görev başarısız olduğunda arabayla göreve gittiğiniz anları baştan oynuyorsunuz. Sırf bu yüzden oynamayı bıraktım.

Oyunun config dosyalarını silmeyip 4060 ekran kartlı laptopumdan taşıyarak 4050 ekran kartlı bilgisayarımda açtım. Config dosyalarını silene kadar tüm dünya görünmez oldu ve Niko Bellic ("Kardeşim bu ne?") der gibi suratıma bakıyordu.

Oyunun optimizasyon ve grafik motorunun hantallığından o kadar bıktım ki oyuna 3. kere başlayıp 3. kere bitirmeden (dayanamayıp) sildim.

Bal gibi ihtiyacı var. Ama daha kötü yapmazlar umarım. Görevin birinde bir ara sahnede kepenk erken kapanıyor diye Niko buga giriyordu ve oyun orada öyle kitleniyordu. Bu bile FPS'in yüksek olması ile ilgili çıktı.

Ya abi keşke save sistemi tek derdimiz olsa canını yerim. Abi oyunu kaç kere 2025 yılında düzgünce oynayabileceğime dair video izledim, steam rehberlerine baktım neyse en sonunda bi şekilde zar zor güzel bir oyun kıvamı tutturdum. Orijinal halinde 4060'la bile donmalar oluyordu oyunda DXVK yükleyince düzeldi. Neyse girdim oyuna bi bakıyorum yollarda ya taksi var ya da polis arabası. Meşhur taxi bugı oyunun yıllardır düzeltilmemiş. Traffic loader modunla düzeltiyim diyorum her şeyi doğru yapıyorum bu sefer oyun bile açılmıyor. 1.0.7.0'a düşürüyorum downgrade ile gene olmuyor en sonunda başlarım oyununa dedim sildim tamamen bütün zevkim kaçtı. Şöyle güzel bir Remastered gelirse oynarım artık

Büyük ihtimalle iddia asılsız olacak. Rockstar GTA 4'ü üvey evlat gibi görüyör. Uğraşacağını sanmıyorum.
Abi Rockstar'da bi Tanrı sendromu var zaten kitlenin ne istediği önemli değil ben ne dersem o misali. Bak KCD 2'ye. Ben oyunun sonunda gördüm jeneriğinde yahu adamlar sadece birkaç türkçe çevirmenle oyunu çevirmiş kaç bin satırlık oyunu. Öyle 10 15 kişiye para vermemişler yani. Rockstar GTA 6'yı türkçe çıkarsın öğrenci halimle buradan isteyen bir kişiye 1000 TL atıcam sözüm söz :haha:Fiyatı çok daha uçuk yapardım da olsun %1 bile olsa ihtimal ihtimaldir :D

Son düzenleme:
Oyun PC için iğrenç seviyede.

Cover Sistemi rezalet, oyunun combat sistemi perişan halde. Çöp evladı çöp, duvara falan coverlamak oynadığım oyunlar arasında en kötüsü.

PC portu çok kötü. Çok parazitli bir oyun deneyimi. Süper sistemlerde bile kepaze performans.

Sanırım oyunun gamepad için auto aim sistemi de çok rezaletti.

Grafikler ve genel oynanışın hâlâ gideri olabilir.

Motosiklet fizikleri gerçek dışı bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun PC için iğrenç seviyede.

Cover Sistemi rezalet, oyunun combat sistemi perişan halde. Çöp evladı çöp, duvara falan coverlamak oynadığım oyunlar arasında en kötüsü.

PC portu çok kötü. Çok parazitli bir oyun deneyimi. Süper sistemlerde bile kepaze performans.

Sanırım oyunun gamepad için auto aim sistemi de çok rezaletti.

Grafikler ve genel oynanışın hâlâ gideri olabilir.

Motosiklet fizikleri gerçek dışı bir de.
Oyun harbi insanların bile farkında olmadığı kadar kötü seviyede PC'de özellikle Steam sürümü eskiden korsan oynadığım zaman çok daha rahat oynuyordum oyunu. Mesela bu FPS arttırınca oyunun bozulması muhabbetini daha geçen oyunu tekrar oynayayım dediğimde öğrendim yahu bir oyunda FPS arttıkça oyun nasıl bozulur?!