mustaf

Becerikli
Yer
İzmir
Arkadaşlar selam, Steam'den GTA IV aldım ve oyuna tekrar başladım. Daha önce düşük bir sistemim vardı, ancak şimdi orta seviyede sayılabilecek bir sistemim var. Fakat GTA IV, en yüksek grafik ayarlarında kasıyor ve donuyor. Sebebi ne olabilir, çözümü var mı?

Sistemim:
  • RX 6600 8GB
  • AMD Ryzen 5 5600
  • 16GB RAM

Arkadaşlar selam, Steam'den GTA IV aldım ve oyuna tekrar başladım. Daha önce düşük bir sistemim vardı, ancak şimdi orta seviyede sayılabilecek bir sistemim var. Fakat GTA IV, en yüksek grafik ayarlarında kasıyor ve donuyor. Sebebi ne olabilir, çözümü var mı?

Sistemim:
  • RX 6600 8GB
  • AMD Ryzen 5 5600
  • 16GB RAM
GTA IV'ün en yüksek grafik ayarlarında kasma sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Grafik Ayarlarını Düşür:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını "Orta" seviyeye çekmeyi deneyin. "Yüksek" ayarlar, bazı sistemlerde performans sorunları yaratabilir.

2. Yenileme Hızını Kontrol Et:
- Monitörün yenileme hızının 60 Hz veya daha yüksek olduğundan emin ol. Oyun ayarlarından yenileme hızını doğru şekilde ayarla.

3. V-Sync ve Aydınlatma Ayarları:
- V-Sync özelliğini kapatmayı deneyin. Bu, bazı durumlarda performansı artırabilir.
- Gölge ve doku kalitesini düşürmek, önemli bir performans artışı sağlayabilir.

4. Sürücü Güncellemeleri:
- RX 6600 ekran kartınızın sürücülerinin en güncel sürümde olduğundan emin olun. AMD'nin resmi web sitesinden sürücüleri güncelleyebilirsiniz.

5. Arka Plan Uygulamalarını Kapat:
- Oyun oynarken gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın. Bu, sistem kaynaklarını serbest bırakır ve performansı artırır.

6. DirectX Ayarları:
- Oyunun DirectX ayarlarını kontrol edin. DirectX 10 yerine DirectX 9 kullanmayı deneyin; bazı sistemler bu versiyonda daha iyi performans gösterebilir.

7. Oyun Dosyalarını Doğrula:
- Steam üzerinden oyunun dosyalarını doğrulayın. Sağ tıklayarak "Özellikler" > "Yerel Dosyalar" > "Oyun dosyalarını doğrula" seçeneklerini kullanabilirsiniz.

8. Sıcaklık Kontrolü:
- Ekran kartının ve işlemcinin sıcaklıklarını kontrol edin; aşırı ısınma performansı olumsuz etkileyebilir. Gerekirse soğutma sisteminizi iyileştirin veya toz temizliği yapın.

9. RAM ve İşlemci Yükü:
- Görev Yöneticisi'nde oyunun ve diğer uygulamaların CPU ve RAM üzerindeki yükünü kontrol edin. Oyun sırasında sistem kaynaklarınız doluysa, performans düşecektir.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olmalıdır. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgi ve detay için monitörünüzün özelliklerini de paylaşabilirsiniz.