Başlığa yorum yapmam gerekirse. Ben de GTA 6'nın kötü bir oyun olacağını düşünüyorum. En azından benim gibi insanlar için kötü bir oyun olacak.
İlk olarak GTA görev sistemi bakımından zaten hiçbir zaman iyi bir oyun olmadı bunu bir kenara bırakırsak bence kötü olmasının sebebi gayet açık ama özellikle "modern" oyuncu kitlesi bunu göremiyor. GTA Vice City, San Andreas ve IV tamamen singleplayer odaklı direkt olarak tek bir hikayeye hizmet eden oyunlardı. Oyun çıkardı, oynardın ve biterdi. GTA V ile birlikte Rockstar bir multiplayer denemesi yaptı ve hiç beklemedikleri devasa bir talep ile karşılaştılar. Öyle ki GTA 5'in multiplayer gelirleri oyun satışı gelirlerini aştı diye biliyorum.
Bu durumda bütün olayı para olan Rockstar gibi bir şirket ne yapar? Çok oyunculu modu daha fazla sağmaya çalışır. Bunu nasıl yapar? Oyuncuların favorisi olan RP serveri ekibini bünyesine katarak, oyuna dahil ederek yapar. GTA V'de yeterli kadar zorunlu kılamadığı Shark sistemini daha güçlü temellerde kurarak yapar. Bunların üstüne ben season pass, IRL para ile kozmetik satışı gibi ek olaylarında oyunda olmasını bekliyorum. Büyük ihtimalle bu oyunun singleplayer campaigni 5'den bile daha silik ve "oynayın da multiplayer geçin" kafasında bir şey olacak.
Rockstar GTA V ile 10 yılı aşan sürede oyuncuyu tamamen sömürebileceği bir sistem kurma fırsatını elinden tepti, bunu 6'da yapmayacak. Oyuncuyu sonuna kadar sömüren ne mekanik varsa oyuna ekleyecek. Belki ben oynamam, kimse oynamaz diyebilirsiniz ama öyle olmayacak. Rockstar b*k yığını çıkarsa oynayacak devasa bir kitle var.