Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim hocam. Anlattıklarınıza bakılırsa oyun içinden ve Rockstar hesabı üzerinden raporlamak dışında pek bir seçenek kalmıyor. Video kayıtlarını da yine de destek ekibine göndereceğim, belki bir sonuç çıkar. Yıllardır aynı sorunların devam etmesi gerçekten üzücü; umarım GTA 6’da güvenlik tarafını daha ciddi ele alırlar.
Yani yine BattleEye gibi bir anti cheat eklenir ama ben çok fark yaratacağını sanmıyorum. Bu hile konusuna artık alıştım gibi bir şey. Beni asıl endişelendiren şey FiveM. Günümüzde FiveM serverlarında bulunan dosyaları yüklerken virüs yiyen kişiler duymuştum. Sırf bu yüzden FiveM yüklemedim. Şimdi GTA 6 ile entegre şekilde gelecek FiveM. Durum böyle olunca bir nevi resmi gibi oluyor. Eğer yine modlar vesaire olacaksa insanların zaten GTA 6 ile entegre deyip bu işi abartması.

Çok uzun süredir GTA Online oynamış birisi olarak söyleyebilirim ki hile her zaman GTA Online'ın kanayan yarası olmuştur. Bir türlü çözemediler şu durumu yıllardır. PS3 sürümünden beridir onlarca farklı hesapla, yüzlerce saat gömdüm ve her seferinde de garip garip hileler denk geldi. Dönem dönem ban dalgaları olsa da hilenin kökü tamamen kesilmiyor.

Bu nedenle yapılacak iki çözüm var: Ya oynamayı bırakacaksınız ya da closed session açarak yolunuza devam edeceksiniz. Ne görev yapacaksanız tek başınıza bitirdikten sonra kalabalık sunucularda takılabilirsiniz.

Daha dün gördüğüm hilelerden birisi haritada rastgele kaos yaratan bir oyuncuyu cezalandırdı. Önce adamı duvarlarla kapadı, altına ateş yaktı ve kafasına çekiç başlı köpek balığı indirerek ateşle beraber yaktı. Bunu yaparken de köpek balığını etrafında mangal gibi döndürdü. Çok absürt bir sahneydi. O yüzden tüm para kasma görevlerinde solo takılıyorum, keyif de alıyorum. İki günde zorlanmadan 40 level kastım bu sayede. GTA Online da solo takılmak zevklidir.

Köpek balığını mangal gibi çevirmeleri GTA Online'ın geldiği noktayı tek başına özetlemiş hocam. Sanırım en mantıklısı para kasarken kapalı oturum, eğlenmek isterken de kaosa hazır şekilde açık oturum olacak. Tavsiye için teşekkür ederim.

Köpek balığını mangal gibi çevirmeleri GTA Online'ın geldiği noktayı tek başına özetlemiş hocam. Sanırım en mantıklısı para kasarken kapalı oturum, eğlenmek isterken de kaosa hazır şekilde açık oturum olacak. Tavsiye için teşekkür ederim.
Ciddiyim keşke o sahnenin kaydını alsaydım, paylaşırdım burada. Hilelerden birisi de tek dokunuşla tam takır zırhlı aracımı bozdu. Direkt bozdu ve kullanılamaz hale getirdi. Hileler neredeyse oyun kurucusu gibi takılıyorlar etrafta. Eskiden sadece temel şeyler yapılırdı, şimdi adamlar direkt utanmasalar mapi yeniden tasarlayacaklar.

CS2 gibi çok hileci var online oynanmaz pek, arkadaşlarınla heist yapar geçersin anca. Benim kafama uçak fırlatıp etrafıma duvar örmüştü birisi. :hehehe:

GTA Online çıktığından beri olan şeyler, çözümü başkasından beklemek işe yaramaz, yarasaydı şu an bu seviyede olmazdı, bende yaşadım, 2020'de Epic Games'in bedava verdiği zamanlar deli dehşet hile vardı, sonra bende hile kullanmaya başladım, ama tamamen self-defense için kullanıyordum, hile gelip oyun bozanlık yaptığı an bende aynısını ona uyguluyordum, counter-terrorism misali, bu işler böyle, yapacak bir şey yok.
Haklısınız hocam, yıllardır çözülememesi insanı gerçekten kendi çözümünü üretmeye itiyor. Yine de hileye hileyle karşılık verince iş daha da büyüyor; ben en iyisi kapalı oturumda devam edeyim.

Yani yine BattleEye gibi bir anti cheat eklenir ama ben çok fark yaratacağını sanmıyorum. Bu hile konusuna artık alıştım gibi bir şey. Beni asıl endişelendiren şey FiveM. Günümüzde FiveM serverlarında bulunan dosyaları yüklerken virüs yiyen kişiler duymuştum. Sırf bu yüzden FiveM yüklemedim. Şimdi GTA 6 ile entegre şekilde gelecek FiveM. Durum böyle olunca bir nevi resmi gibi oluyor. Eğer yine modlar vesaire olacaksa insanların zaten GTA 6 ile entegre deyip bu işi abartması.
Umarım entegre ederler.

Herkesi bir lokasyona ışınlayıp patlatan mı dersin, herkesin kafasına UFO ışınlayan mı dersin, gökten gemi yağdıran mı dersin, dünyayı ters düz eden mi dersin, karakterleri anadan üryan çırıl çıplak yapan mı dersin her şey yaşandı ve hâlâ yaşanıyor.

Mesela durup dururken bir anda seviyeni "9999" yapıp cebine "2147483647" dolar para gelebilir.

Ciddiyim keşke o sahnenin kaydını alsaydım, paylaşırdım burada. Hilelerden birisi de tek dokunuşla tam takır zırhlı aracımı bozdu. Direkt bozdu ve kullanılamaz hale getirdi. Hileler neredeyse oyun kurucusu gibi takılıyorlar etrafta. Eskiden sadece temel şeyler yapılırdı, şimdi adamlar direkt utanmasalar mapi yeniden tasarlayacaklar.

Gerçekten oyun kurucusu gibi takılıyorlar hocam, anlattığınız sahne GTA'dan çok modlu sandbox oyununa dönmüş. Böyle giderse yakında Los Santos'u baştan inşa edecekler.

Herkesi bir lokasyona ışınlayıp patlatan mı dersin, herkesin kafasına UFO ışınlayan mı dersin, gökten gemi yağdıran mı dersin, dünyayı ters düz eden mi dersin, karakterleri anadan üryan çırıl çıplak yapan mı dersin her şey yaşandı ve hâlâ yaşanıyor.

Yahu tankları birleştirip Godzilla yapanı gördüm. Lüks evlerin olduğu mahallelerin ortasına, zemine hatta duvarlara rüzgâr türbinleri koyanları da gördüm ben PS3 döneminde. Evinden çıkan oyuncu türbine çarpıp ölüyordu, mecbur yakın lokasyonda doğacağın için yeniden çarpıp ölüyordu oyuncu. Gökyüzüne platform koyup herkese para dağıtanı da gördüm.

Yaşandı hocam, hem de bu hafta iki kere. Oturumdaki herkesi Maze Bank'ın tepesine dizdiler; aşağı atlamayı bekleyen mahkûmlar gibiydik. Hileciler artık oyunu oynamıyor, Los Santos'ta toplu deney yapıyorlar.

Yahu tankları birleştirip godzilla yapanı gördüm. Lüks evlerin olduğu mahallelerin ortasına, zemine hatta duvarlara rüzgâr türbinleri koyanları da gördüm ben PS3 döneminde. Evinden çıkan oyuncu türbine çarpıp ölüyordu, mecbur yakın lokasyonda doğacağın için yeniden çarpıp ölüyordu oyuncu. Gökyüzüne platform koyup herkese para dağıtanı da gördüm.

Hocam siz GTA online oynamamışsınız, resmen düşük bütçeli bir michael bay filmi yaşamışsınız. Tanklardan godzilla, duvarlarda rüzgâr türbini, gökyüzünde platform ve final sahnesinde havadan para dağıtan gizemli adam… eksik olan tek şey jenerikmiş.

Hadi itiraf edeyim, bizde şeytana uyduk zamanında, kellemize ödüller kondu, mental sağlığımız piskopattan aşağı inmedi, bizde yaptık maalesef dayanamadık.