CGS

Becerikli
GTA Online'a girdiğimde, sunucuda diğer oyuncular ile beraber biraz oynayabiliyorum fakat aradan biraz zaman geçtikten sonra diğer tüm oyuncular aynı anda sunucudan atılıyor. Aslında diğer oyuncular oyundan atılmıyorda ben oyundan düşüyorum. Öncelikle belirteyim statik IP'ye sahibim. Modem üzerinden oyunun tüm portlarını açtım. Nmap yazılımı ile açık portları test ediyorum. GTA, UDP 6672 portunu dinlemez iken port doğal olarak “closed”, GTA UDP 6672 portunu dinlerken port “open || filtered” olarak gözüküyor. Ayrıca GTA UDP 61455-61458 portlarını dinlese bile bu portlar “closed” olarak gözükmektedir. Bu da NAT type: Moderate sorununa yol açmaktadır. Aslında olması gereken şey ise GTA portları dinlediğinde ve nmap ile test ettiğimde bu portların “open” olarak gözükmesidir.

Modemimin ve bilgisayarımın güvenlik duvarları tamamen kapalı durumdadır. Oyuncuların oyundan atılma sebebi ne olabilir?

Wireshark ile capture alıp incelediğimde sunucu ile bilgisayarım arasındaki iletişim UDP portu arasında olduğu için bir hata mesajı da görüntüleyemiyorum. Bazı ICMP istek uyarıları ve TCP retransmission uyarılarını alıyorum. ICMP isteğinde Destination Unreachable (Port Unreachable) yazıyor.

Aslına bakarsanız Reddit'te bu sorunun çözümü için bana internet servis sağlayıcımı arayıp NAT tipimi: Open olarak değiştirmelerini istersem sorunumun çözülebileceği söylendi. Diğer kullanıcılar sorunlarını bu şekilde çözmüşler. Servis sağlayıcımı aradığım zaman; NAT'ımın zaten direkt benim modemim olduğunu söylediler. Network tarafında ikinci bir NAT yokmuş. Statik IP aldığım için zaten direkt çıkıyormuşum. Kısıtlama konusuna gelecek olursak sadece 25 ve 53 portu dışında bir port kısıtlaması veya filtrelemesi yapılmadığını söylediler. Bu kısıtlamayı da bng cihazından yapıyorlarmış.

Ayrıca port kısıtlaması bng cihazından mı olur bilen bir kişi bizi aydınlatabilir mi?

Ben ise buna hiçbir şekilde inanmadım, yanlışım varsa beni düzeltin. Servis sağlayıcımın network tarafındaki bir cihazın'ın; private IP adresimi statik IP adresime çeviren cihazın'ın NAT'ı olmak zorunda diye düşünüyorum. Bu cihazımın layer 3 katmanındaki internet routerımın olduğunu varsayıyorum. İnternet routerımın NAT'ında bir kısıtlama ve filtreleme olduğunu ve bu sorunu da bu sebepten ötürü yaşadığımı düşünüyorum. Benim private IP adresimi statik IP adresine çeviren internet routerının NAT'ı kesinlikle vardır doğru değil mi? Yoksa bana söylenildiği gibi statik IP hizmetim var diye NAT'sız mı internete çıkıyorum :) Gülüyorum çünkü gerçekten komik bir savunma yaptılar. Hiç de inandırıcı gelmedi. Bilen ve anlayan bir kişi kahkaha bile atmıştır. Bilen birisi gerçekten bizi aydınlatabilir mi?

Ayrıca yapay zeka bana; Nmap bir portu open/filtered olarak gösteriyorsa nmap bu portun erişebilir olmadığı anlamına değil, paketin bir güvenlik cihazı (NAT veya bir güvenlik duvarı) tarafından engellendiği anlamına gelir, dedi. O halde TCP/UDP portlarımı engelleyen veya kısıtlayan o cihaz hangi cihaz olabilir? Sorunumun çözümü için ISS’me ne demeliyim? Sorunumu nasıl çözebilirler?

Peki, internet routerımın NAT'ın da mı bir TCP/UDP port kısıtlaması ve filtrelemesi vardır? Bng cihazında mı? Provider routerında mı? Yani tam olarak sorunum nedir, nerededir ve çözümü için tam olarak ne yapılması gereklidir? Bilen, konudan anlayan uzman bir kişi cevaplayabilir mi? @Majdev @8668

Son düzenleme:
Bir zamanlar bende bunu yapıyordum ama şu an öyle bir sorun yok. Social Club kısıtlaması değil yani. Osi transport katmanlarında ki port kısıtlama sorunu olarak adlandırabiliriz. Apaçık bir tcp/udp port kısıtlaması ve filtrelemesi var düzelmiyor. Sorunumun çözümü için bilirkişi beni aydınlarır dedim ama şu an meşguller sanırım @Majdev @8668

Şu an NAT Type'ım: Moderate. WARP ile denedim, NAT Type'ım: Strict oldu. NAT Type'ımı: "open" yapabilecek bir VPN var mı? @13367 @walter wick

İstersen Windscribe ile dene, ben zamanında onunla hiç sorun yaşamamıştım.

İstersen Windscribe ile dene, ben zamanında onunla hiç sorun yaşamamıştım.

Windscribe NAT tipini moderate yapıyor. Zaten nat tipim moderate. Ben NAT tipini open yapabilecek bir VPN aramaktayım. Daha önce WPS sunucusu kiralayıp içerisine wireguard ve OpenVPN kurup denedim maalesef hala moderate.