Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arif23

Uzman
Yer
Azerbaycan
Merhaba,

GTA V Enhanced Edition oynarken oyun 15-20 dakika sonra “ERR_GFX_STATE” hatası veriyor. RTX 3060 kullanıyorum ve sorun genellikle DLSS + AMD Frame Generation açılınca oluyor. Her seferinde 15-20 dakika oynayınca bu hatayı alıyorum. Videoda son dakikaları izleyebilirsiniz. Oyun HDD'ye kurulu.

1759696220090.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle belek sızıntısı yaşıyorsunuz. Sadece DLSS açın, DDU ile sürücüyü kaldırıp 577 dener misiniz?
Olmazsa V-Sync açıp deneyin.
Olabilir hocam, tek tek test etmek lazım.
Hocam 1080p çözünürlüktede denedim. Dediğiniz sorun zaten DLSS + Frame Generation açıkken oyun 130 FPS’in üzerine çıktığında, bellek sızıntısı daha hızlı olduğu için yaklaşık 9. dakikada çökdü.

Aynı problemi yaşayan arkadaşlar için: Pek çözüm değil, ama çökme süresini uzatmak için şu ayarlar yardımcı oluyor:
  • DLSS’i Quality moduna Veya DLAA + Frame Generation + V-Sync veya Ya da FPS 60 FPS limiti koymak.
    Şu anlık başka yolu yok gibi

Hocam 1080p çözünürlüktede denedim. Dediğiniz sorun zaten DLSS + Frame Generation açıkken oyun 130 FPS’in üzerine çıktığında, bellek sızıntısı daha hızlı olduğu için yaklaşık 9. dakikada çökdü.

Aynı problemi yaşayan arkadaşlar için: Pek çözüm değil, ama çökme süresini uzatmak için şu ayarlar yardımcı oluyor:
  • DLSS’i Quality moduna Veya DLAA + Frame Generation + V-Sync veya Ya da FPS 60 FPS limiti koymak.
    Şu anlık başka yolu yok gibi
Hocam ikisini aynı anda açıp, V-Sync ile 75FPS veya 80FPS limitleyip deneyin.

Hocam, 2K çözünürlükte DLSS Quality + Frame Generation + V-Sync + 60 FPS limit ile yaklaşık 45 dakika sorunsuz oynadım, çökme olmadı. Fazla vaktim olmadığı için daha uzun test edemedim, ama 45 dakika rahat oynadım.

Sonrasında DLSS Performance + Frame Generation + V-Sync ve FPS limiti yok şekilde oynadım, 100–130 FPS aldım ve 2K’da oyun yaklaşık 4 dakikada çöktü. Sizin dediğiniz gibi bu, bellek sızıntısından kaynaklanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Cyberpunk 2077’de de oyun çökmüştü, ama o zaman başka sebepten sanmıştım; meğer Frame Generation yüzünden olmuş. Şu an için başka çözüm yok gibi, belki AMD bir müdahale yaparsa düzelir.

Yardımınız için teşekkürler.