Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arif23

Uzman
Yer
Azerbaycan
Merhaba,

GTA V Enhanced Edition oynarken oyun 15-20 dakika sonra “ERR_GFX_STATE” hatası veriyor. RTX 3060 kullanıyorum ve sorun genellikle DLSS + AMD Frame Generation açılınca oluyor. Her seferinde 15-20 dakika oynayınca bu hatayı alıyorum. Videoda son dakikaları izleyebilirsiniz. Oyun HDD'ye kurulu.

1759696220090.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle belek sızıntısı yaşıyorsunuz. Sadece DLSS açın, DDU ile sürücüyü kaldırıp 577 dener misiniz?
Olmazsa V-Sync açıp deneyin.
Büyük ihtimalle belek sızıntısı yaşıyorsunuz. Sadece DLSS açın, DDU ile sürücüyü kaldırıp 577 dener misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam tekrar denerim DDU ile ama zaten 3 kere yeni sürücü çıktığında güncelledim. Oyunu da birkaç kez tamamen silip yeniden yükledim.
Sorun büyük ihtimalle AMD Frame Generation tarafında çünkü önceden böyle bir hata vermiyordu.

Frame Generation açıkken 2K çözünürlükte rahat 100 FPS alıyorum, kapatınca sadece DLSS ile 60 FPS’nin altına düşüyor. Yani performans farkı çok büyük, o yüzden kapatmak istemiyorum.

Hocam tekrar denerim DDU ile ama zaten 3 kere yeni sürücü çıktığında güncelledim. Oyunu da birkaç kez tamamen silip yeniden yükledim.
Sorun büyük ihtimalle AMD Frame Generation tarafında çünkü önceden böyle bir hata vermiyordu.

Frame Generation açıkken 2K çözünürlükte rahat 100 FPS alıyorum, kapatınca sadece DLSS ile 60 FPS’nin altına düşüyor. Yani performans farkı çok büyük, o yüzden kapatmak istemiyorum.
Denemeniz lazım hocam, çakışıyorlar sanırım. V-Sync ile FPS limitleyin. 581.X sürümleri sıkıntılı hocam, 577 deneyin. SSD varsa ise taşıyın.
Olmasa, GTA V klasörünün içinde commandline.txt dosyası açın ve şunları yazın.
-ignoreDifferentVideoCard
-DisableHyperthreading
-disableMultiplexing
-FrameQueueLimit 1

Denemeniz lazım hocam, çakışıyorlar sanırım. V-Sync ile FPS limitleyin. 581.X sürümleri sıkıntılı hocam, 577 deneyin. SSD varsa ise taşıyın.
-DisableHyperthreading
-disableMultiplexing
-FrameQueueLimit 1
Hocam çok kral adamsın, 3 farklı sitede aynı konuyu açtım ama senden başka gerçekten yardımcı olan olmadı.
Bellek sızıntısı konusunu araştırınca ne demek istediğini tam olarak anladım.
Şimdi test edip sonuçları paylaşacağım.

Hocam çok kral adamsın, 3 farklı sitede aynı konuyu açtım ama senden başka gerçekten yardımcı olan olmadı.
Bellek sızıntısı konusunu araştırınca ne demek istediğini tam olarak anladım.
Şimdi test edip sonuçları paylaşacağım.
Olmus anlasilan oyuna dalinca unutmus burayi.

Olmus anlasilan oyuna dalinca unutmus burayi.
Yok hocam testler uzun sürüyor o yüzden akşam girmedim . Bugün paylaşıcagım 😁

-DisableHyperthreading
-disableMultiplexing
-FrameQueueLimit 1

@Xbox 360E Hocam çözümü yok gibi dediklerinizi yaptım sadece Frame gen açınca yine aynı sürede çöküyo 577 kurdum ama kullanamıyorum.​

1759783959740.webp

Son düzenleme:
580.82 deneyin hocam, hepsini deneyip aynı sorum devam ediyor ise bellek sızıntısı var hocam. Sadece DLSS açın derim bence, çakışıyorlar anlaşılan.

Yok hocam testler uzun sürüyor o yüzden akşam girmedim . Bugün paylaşıcagım 😁

@Xbox 360E Hocam çözümü yok gibi dediklerinizi yaptım sadece Frame gen açınca yine aynı sürede çöküyo 577 kurdum ama kullanamıyorum.​

Eki Görüntüle 190604

@Xbox 360E hocam afedersiniz yanlış bilgi verdim oyun açıldı şimdi test edip sonuçları paylaşıcağım​

580.82 deneyin hocam, hepsini deneyip aynı sorum devam ediyor ise bellek sızıntısı var hocam. Sadece DLSS açın derim bence, çakışıyorlar anlaşılan.
Hocam bide ben DSR ile 2k oynuyorum normalde monitor 1080 ondan dolayı olar bilirmi . Şu an 1080 test ediyorum
1759784302750.webp