Çözüldü GTA V Enhanced Edition 15 dakika oynadıktan sonra "ERR_GFX_STATE" hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arif23

Uzman
Yer
Azerbaycan
Merhaba,

GTA V Enhanced Edition oynarken oyun 15-20 dakika sonra “ERR_GFX_STATE” hatası veriyor. RTX 3060 kullanıyorum ve sorun genellikle DLSS + AMD Frame Generation açılınca oluyor. Her seferinde 15-20 dakika oynayınca bu hatayı alıyorum. Videoda son dakikaları izleyebilirsiniz. Oyun HDD'ye kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle belek sızıntısı yaşıyorsunuz. Sadece DLSS açın, DDU ile sürücüyü kaldırıp 577 dener misiniz?
Olmazsa V-Sync açıp deneyin.
Olabilir hocam, tek tek test etmek lazım.
Hocam 1080p çözünürlüktede denedim. Dediğiniz sorun zaten DLSS + Frame Generation açıkken oyun 130 FPS’in üzerine çıktığında, bellek sızıntısı daha hızlı olduğu için yaklaşık 9. dakikada çökdü.

Aynı problemi yaşayan arkadaşlar için: Pek çözüm değil, ama çökme süresini uzatmak için şu ayarlar yardımcı oluyor:
  • DLSS’i Quality moduna Veya DLAA + Frame Generation + V-Sync veya Ya da FPS 60 FPS limiti koymak.
    Şu anlık başka yolu yok gibi

Hocam ikisini aynı anda açıp, V-Sync ile 75FPS veya 80FPS limitleyip deneyin.

Denemekten zarar gelmez hocam.
Hocam, 2K çözünürlükte DLSS Quality + Frame Generation + V-Sync + 60 FPS limit ile yaklaşık 45 dakika sorunsuz oynadım, çökme olmadı. Fazla vaktim olmadığı için daha uzun test edemedim, ama 45 dakika rahat oynadım.

Sonrasında DLSS Performance + Frame Generation + V-Sync ve FPS limiti yok şekilde oynadım, 100–130 FPS aldım ve 2K’da oyun yaklaşık 4 dakikada çöktü. Sizin dediğiniz gibi bu, bellek sızıntısından kaynaklanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Cyberpunk 2077’de de oyun çökmüştü, ama o zaman başka sebepten sanmıştım; meğer Frame Generation yüzünden olmuş. Şu an için başka çözüm yok gibi, belki AMD bir müdahale yaparsa düzelir.

Yardımınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…