Bugüne kadar Sony'nin çıkardığı oyunlar dışında kaç oyunda dublaj var? Altyazıya bir şey demiyoruz günümüzde gitgide yaygınlaşıyor zaten Türkçe alt yazı. Arkadaş korsancıların bu sefer bahanesi ne olacak demiş bende ona fiyatları ve dublaj yok diye bahane ederler dedim. Herhangi bir alt yazı istenmesine karşı olumsuzluk göremiyorum yazdığımda. Orada bahsedilen insanların korsan oynayıp Türkçe alt yazıyı bahane etmesi ve o etkenin ortadan kalkıp şimdi bahanenin ne olacağı.

Hocam dediğini anlıyorum fakat Rockstar'ın iyi niyetli bir firma olduğunu düşünmüyorum hele ki konu Türkçe dil seçeneği olunca. Sebep korsan veya başka bir şey değil adamlar direkt sevmiyor bu bariz. Benim bildiğim korsan oynayacak insanların çoğu zaten maddi durumu yetmeyen insanlar, sadece bu oyuna özel tepki olarak korsan oynamayı düşünen de ciddi kitle var, onun dışında maddi durumu yetse bile korsan oynayacak kitle var her kitle aynı değil bazılarının sebepleri şirketin de politikaları göz önünde bulundurularak anlaşılır halde en azından benim gözümde öyle.

"Türkçe yok diye korsan oynayacağım" diyen arkadaşların fikri ne kadar değişecek merak konusu. :)
Türkçe gelsin bak orijinal almak yerine korsan indirirsem adam değilim. Türkçe gelmezse de korsan indireceğim.

İstemek hakkınız zaten. Sorun orda değil. Parayla satılan bir ürüne ücretsiz erişmek hakkınızın dışında bir şey.
Doğru ama koskoca milyar dolarlık yapımda Türkçe yoksa korsan indiririm. Repack'i çıksın yeter bedavaya oynarız 😆

Hocam dediğini anlıyorum fakat Rockstar'ın iyi niyetli bir firma olduğunu düşünmüyorum hele ki konu Türkçe dil seçeneği olunca. Sebep korsan veya başka bir şey değil adamlar direkt sevmiyor bu bariz. Benim bildiğim korsan oynayacak insanların çoğu zaten maddi durumu yetmeyen insanlar, sadece bu oyuna özel tepki olarak korsan oynamayı düşünen de ciddi kitle var, onun dışında maddi durumu yetse bile korsan oynayacak kitle var her kitle aynı değil bazılarının sebepleri şirketin de politikaları göz önünde bulundurularak anlaşılır halde en azından benim gözümde öyle.
Herkesin kendi seçimi ama yine de korsan olmaması gereken bir şey sonuçta. Hiçbir sebep korsancılığı haklı çıkarmak için geçerli sebep olamaz. Bu ister Türkçe dil olsun ister şirket politikası olsun. Bunların hiçbiri korsancılığı yasallaştırmaz, kişinin sadece kendi çapında gösterdiği bir tepki olur. Ben yorumu sadece makara olsun diye yazdım, açıkçası kimin korsan oynadığı beni ilgilendirmiyor çokta takılmam ama yinede ben oyunu almayı tercih ederim. Sonuç olarak ortada bir emek var ve o insanlarda çalışıyor saatlerce, bir nevi kul hakkı gibi bir şey oluyor. Türkçe dil desteği bir noktada gelmesi gereken bir şey fakat dublaj ve yerel fiyatlandırma Rockstar gibi bir firmada imkansız. Steam’de ufak tefek oyunların bile hepsinde yerel fiyatlandırma olmuyor tamamen yapımcıya bağlı. Dublaj ise yanlış bilmiyorsam sadece Uncharted ve TLOU gibi Sony yapımı seçili oyunlarda mevcut. Tekrar söylüyorum ben makara olsun diye yazdım, yoksa umrumda değil korsan oynanması.

Amerika'da lobicilik çok yaygın ve yasaldır; örneğin bir şirketin kararını X bir ırkın lobisi tarafından iptal edilebilir. Ki bu bizim hep başımıza geldi. Biz Amerika'da ne zaman iş yapsak, bütün lobiler tarafından tepkiyle karşılanıyoruz. Amerika'da yaşayan Türklerin böyle bir lobicilik oluşumu ve Amerikan finans ve siyasetine girmediği sürece, lobileşmediği sürece bunlarla hep karşılaşacağız. Milyarlık şirketler lobicilerin tepkisine göre yönetiliyor. Örneğin NASA politikalarına bakın, ufak tepki de hemen geri adım atıyorlar. Rockstar Games Türkçe altyazı çıkarsa, bazı lobicilik toplulukları buna yüzde yüz eminim tepki gösterecek ve belki de iptal ettirecek; o yüzden çok heveslenmeyin derim, bu hep başımıza geldi çünkü.

FB_IMG_1788877735322.webp

Umarım insanları kandırmazlar. (!)