GTA 5'e kadar bütün helikopter içerikli görevlerden hep kaçmaya çalıştım. Herhalde yaşın vermiş olduğu tecrübeyle sadece 5'te uçak kargo görevini yapabildim.

O zamanlar tabii Türkçe yamalarda yok. Sıfır bilgiyle yine iyi oynamışım :D.

Türkiye'de akranım çoğu kişi oyunu bilgisayarda oynadı. Araba sürerken w tuşuna abanan adama helikopter verince tavana çarpıp durması normal. Araç kullanmaktan daha zor ama imkansız bir şey değil. O zamanlarda oynayan kişilerin pek okuma yazma bilmemesinin, bilse bile İngilizce bilmemesinin etkisi de var. Gerçi globalde de sevilmeyen bir görev.
Arabaları da çok iyi kullandığım söylenemezdi evet. Güzel bir araba kullanınca, "bununla kaza yapmadan gideyim" diye düşünür, ilk ışıkta arkadan vururdum :)

Türkiye'de akranım çoğu kişi oyunu bilgisayarda oynadı. Araba sürerken w tuşuna abanan adama helikopter verince tavana çarpıp durması normal. Araç kullanmaktan daha zor ama imkansız bir şey değil. O zamanlarda oynayan kişilerin pek okuma yazma bilmemesinin, bilse bile İngilizce bilmemesinin etkisi de var. Gerçi globalde de sevilmeyen bir görev.

GTA 5'e kadar bütün helikopter içerikli görevlerden hep kaçmaya çalıştım. Herhalde yaşın vermiş olduğu tecrübeyle sadece 5'te uçak kargo görevini yapabildim.

O zamanlar tabii Türkçe yamalarda yok. Sıfır bilgiyle yine iyi oynamışım :D.
5 de, helikopter ve uçak kullanımı çok efsane, ben arabadan çok helikopterle gittim sağa sola. Ama Vice'da kötüydü.

Bu görevi ilkokulda yapamayan adamı anlarım da 12-13 yaşlarından sonra da yapamayan adamın kafası harbi çalışmıyordur. Oyunun ilerleyen bölümlerinde çok daha zor görevler var. IQ ortalaması 86 olan ülkede, global bir oyunun giriş bölümünde olan görevin bu kadar efsaneleşmesine şaşırmamak gerek.

Bu görevi ilkokulda yapamayan adamı anlarım da 12-13 yaşlarından sonra da yapamayan adamın kafası harbi çalışmıyordur. Oyunun ilerleyen bölümlerinde çok daha zor görevler var. IQ ortalaması 86 olan ülkede, global bir oyunun giriş bölümünde olan görevin bu kadar efsaneleşmesine şaşırmamak gerek.
IQ'dan ziyade beceri diyelim. Hassas bir kontrolü vardı, benim elimin ayarı da yoktu açıkçası.

IQ mu EQ mu bilmem ama, ben 15 yaşında da becerememiştim. Oysa çok da oyun oynadım, daha sıkıntılı görevleri olan, o zamanki Max Payne'yi oynamışlığımız var. Zaten Vice'da, bu görev dışında çok zorlanacak bir görev de yoktu. İşin garibi, hile ile falan da bu göreve etki edilmiyordu.