Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Selamünaleyküm arkadaşlar, başlıkta da gördüğünüz gibi her oyunda başıma gelen bir sorun var driverlar da güncel. Acaba bir VRAM çipi mi arızalı ya da driverları baştan silmem mi lazım beni aydınlatabilir misiniz?

1745427551390.webp

Detaylıca açıklayacak olursam RE4r de en FPS düşüren mercantın yanında olduğumuz bir mekanda fark etmiştim bunu Görev Yöneticisi'nden de baktım. 2, 5GB kullandıktan sonra tamamen RAM'e geçiyor ama görüntüyü veren iGPU. Sırf bu sebepten ötürü IGPU'dan görüntü alıyorum VRAM kullanımı azalsın diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
:D VRAM değil o haberin olsun. Kullanılan VRAM boyutunu görmek için şunu ayarla.

1745427832999.webp
Tamam da oyunlar hariç kullanan yok, görüntüyü o vermiyor.

Arkadaşlar RE4 de ekran kartını 2,46GB olarak görüyor.
Hocam bende de 6 GB modeli var kartın, yarın bir kontrol edeyim istiyorsanız bende de aynı sorun var mı diye. Downgrade yapabilirsiniz sürücüye, bunun için NVCleanstall işinizi görecektir.

Hocam bende de 6 GB modeli var kartın, yarın bir kontrol edeyim istiyorsanız bende de aynı sorun var mı diye. Downgrade yapabilirsiniz sürücüye, bunun için NVCleanstall işinizi görecektir.
Hocam sizden bir şey isteyebilir miyim? Benim GPU MSI GAMİNG X TRİO 3GB modeli eğer sizde ki 6GB modeli ise bana şemasını atar mısınız vramleri ikiye katlayacağım da.

Bir de ben NVIDIA uygulamasını falan kullanıyorum bazıları %10 fps kaybı diyor onu sileyim düz nvidia control center'a geçeyim mi?

Hocam sizden bir şey isteyebilir miyim? Benim GPU MSI Gaming X Trio 3GB modeli eğer sizde ki 6 GB modeli ise bana şemasını atar mısınız VRAM'leri ikiye katlayacağım da.

Bir de ben NVIDIA uygulamasını falan kullanıyorum bazıları %10 FPS kaybı diyor onu sileyim düz NVIDIA Control Center'a geçeyim mi?

Maalesef hocam ASUS beyaz kasa ekran kartı. Ama o kart için VRAM yükseltme rehberi vardı sanırım. NVIDIA uygulaması denildiği gibi eski kartlarda FPS kaybına sebep olabiliyor, kaldırabilirsiniz ancak sonucun değişip değişmeyeceği belli değildir.

Maalesef hocam ASUS beyaz kasa ekran kartı. Ama o kart için VRAM yükseltme rehberi vardı sanırım. NVIDIA uygulaması denildiği gibi eski kartlarda FPS kaybına sebep olabiliyor, kaldırabilirsiniz ancak sonucun değişip değişmeyeceği belli değildir.

Olsun canın sağ olsun. Siz gene de VRAM kısmında zorlama yapıp denerseniz çok hayra geçer genel bir kullanmama sorunu mu bana mı özel bilmiyorum çünkü.

Selamünaleyküm arkadaşlar, başlıkta da gördüğünüz gibi her oyunda başıma gelen bir sorun var driverlar da güncel. Acaba bir VRAM çipi mi arızalı ya da driverları baştan silmem mi lazım beni aydınlatabilir misiniz?

Eki Görüntüle 143067

Detaylıca açıklayacak olursam RE4r de en FPS düşüren mercantın yanında olduğumuz bir mekanda fark etmiştim bunu Görev Yöneticisi'nden de baktım. 2, 5GB kullandıktan sonra tamamen RAM'e geçiyor ama görüntüyü veren iGPU. Sırf bu sebepten ötürü IGPU'dan görüntü alıyorum VRAM kullanımı azalsın diye.

1745521586341.webp

RAM'e kayma yapıyor ama son 500 MB değilmiş.

Son düzenleme: