Imaj icin forumdakiler yeterli olur yasadigin sorunla alakasi yok imajlarin zaten.

Big Sur ya da Monterey deneyebilirsin OCLP ile kullanacaksan.

CSM acik ve kapali sekilde tekrar deneme yapabilirsin bu arada.
Tamamdır hocam ilk bi' CSM olayını deneyeyim, izlediğim videoda adam açık bırakıyordu. Bir de kapatıp deneyeyim.

CSM kapattım ama yine olmadı. Şimdi OCLP işlemini öğrenip Monterey deneyeceğim.

Gram bir şey anlamadım, bu yüzden ilk başta High Sierra kurmayı deneyeceğim hocam. Hazır OCLP dosyaları bulabilirsem ayarlarım ileride sorun bunla alakalı değilse tabii. Ne yapabilirim başka düzeltmek için hocam? @Yuki

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Hocam çalıştı ancak sürdür ve geri kısmında mouse çalışmıyor, ışıkları da yanmıyor, klavye ışıkları yanıyor ancak çalışmıyor. Bir de açılırken unsupported CPU, PCH gibi şeyler gördüm.

@Yuki Klavye OpenCore menüsünde çalışıyor, mouse ise 1 FPS imiş gibi çalışıyor. MacOS'te direkt mouse gidiyor, hiç çalışmıyor. Klavyenin ise ışığı yanıp çalışmıyor, kablosu bozuktur diye kablo değiştirdim ancak yine aynı. Tuhaf bir şekilde tuşlara tıklamayınca ışığı sönüyor.

20240427_142351.webp

Klavyenin ışık değiştirme tuşları da çalışmıyor hocam, onu farkettim şimdi.

GPU hizlandirmasi olmadigi icin mouse'un yavas calismasi normal sayilir, klavyenin calismama durumu USB yamalamasinin olmamasindan oturu olabilir diger portlara takarak dene, kurulumu bitirirsen gerisini de cozersin zaten.

Son düzenleme: