MSI'ın en dandik modeli, buna rağmen 72 derece gayet iyi.
Hotspot sıcaklığı da düşük olduğundan termal macunu da güzel diyebiliriz.

Kart bana performansını biraz yitirmiş gibi geliyor
Kartlar veya işlemciler zamanla performans kaybetmez, ne kadar eski olursa olsun gerekli bakım yapıldığında ilk günkü performansını verir.

Diğer 1080 sahipleri falan 130 fpslerde gezindiğini gördüm. Bu kart 100 fps anca alıyor.
Dediğim gibi en dandik 1080 modellerinden biri olduğundan diğer kartlarla minimal farklar olabilir.
Ayrıca furmark performans ölçümü için dandik program, skorları pek kale alma. Sıcaklıklara baksan kafi.
Test sırasında kartın soketine üflesen skor değişiyor.

Sürüm farkı, güç profilleri, modelin armor olması, 1080ti ile karıştırma ihtimalin, arka planda açık olanlar, kartın paşa keyfi vs vs.

RX 6600, 5700XT veya RTX 2060/süper, 2070 bak, 1080 bu parayı etmez. Özellikle armor hiç etmez.
Yakın fiyatlarda daha güçlü ve verimli kartlar bulunurken 1080 almazdım.

1 saat test yap ekran kararacak mi bir şeyler olacak mi görür uzaksa telefonla göruntulu konusma ile.
Dünyada hiçbir satıcı görüntülü konuşma açıp 1 saat furmark yapmaz, bu mesajına görüldü bile atmaz.

Fanlar'ım yüzdesi kaç? Yeni bakım yapılmış gibi hotspot fazla iyi. Fan ayarı yapılmadıysa sıcaklıkları iyi temiz alabilirsiniz. Min FPS değeri de iyi. OCCT VRAM testi yaparsınız HWİnfo'dan VRAM sıcaklıklarına da bakarsınız kart temiz duruyor.

5 dakikada 72 derece çok eğer içi hiç açılmamış temizlik yapmadiysan iyidir al derim eğer aynı sehirde yasiyorsaniz 1 saat test yap ekran kararacak mi bir şeyler olacak mi görür uzaksa telefonla göruntulu konusma ile.
186 Watt çekmiş kart, ve 72 dereceye ulaşmış hatta iyi bile. 1080-1080Ti gibi kartlar yüksek güç tüketimine sahiptir. Benim laptopumda 130 Watt çekerek 84 dereceye ulaşıyor mesela normal yani.

Dünyada hiçbir satıcı görüntülü konuşma açıp 1 saat furmark yapmaz, bu mesajına görüldü bile atmaz.
Furmark'la arıza bulabileceğini zannediyor arkadaşımız işte ne yaparsın. :) Furmark'ta hata vermeyip, basit oyunlarda DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG veya ERROR veren sıfır ekran kartı da gördük, azıcık zorladık sonra tamamen görüntü kesti zaten. :D

5 dakikada 72 derece 30 dakikada değil.
Ne fark eder? Senin üstüne tek seferde 10 kilo yüklesek ayrı 100 kilo yüklesek ayrı. 85 derecenin üstü tehlikeli.

Bendeki 1660 Super -Ventus XS, Armor'dan bile daha kötü olabilir- oyunlarda direkt 75 dereceye çıkıyor, ilk günden beri. Hala aynı garantisi bitmek üzere. Furmark'ı referans alan insan bilgisizdir, Furmark boş beleş bir programdır.

MSI MECH 5500XT 8 GB ekran kartı Furmark'ta 55 dereceyi geçmiyor ama oyunlarda 70-75'e dayanıyor. Noldu şimdi Furmark testi?

Son düzenleme:
5 dakikada 72 derece 30 dakikada değil.
Hava soğutmalı sistemler maksimum sıcaklığa birkaç dakikada ulaşır.
5 dakikada 72 olan kart 30 dakika sonra 100 olmayacak, taş çatlasa 74-75 olacak.
Sıvı soğutmalı olsa haklısın, içindeki sıvı ısınana kadar soğutma performansını anlayamazsın.

Furmark'la arıza bulabileceğini zannediyor arkadaşımız işte ne yaparsın.
Absürt değerler girip OC veya UV yapsam bile furmark sorunsuz çalışıyor, ama herhangi bir oyunda ana menüyü bile göremiyorum :)

FurMark'la arıza bulabileceğini zannediyor arkadaşımız işte ne yaparsın. :) FurMark'ta hata vermeyip, basit oyunlarda DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG veya error veren sıfır ekran kartı da gördük, azıcık zorladık sonra tamamen görüntü kesti zaten. :D

Ne fark eder? Senin üstüne tek seferde 10 kilo yüklesek ayrı 100 kilo yüklesek ayrı. 85 derecenin üstü tehlikeli.

Bendeki 1660 Super -Ventus XS, Armor'dan bile daha kötü olabilir- oyunlarda direkt 75 dereceye çıkıyor, ilk günden beri. Hala aynı garantisi bitmek üzere. FurMark'ı referans alan insan bilgisizdir, FurMark boş beleş bir programdır.

MSI Mech 5500XT 8 GB ekran kartı FurMark'ta 55 dereceyi geçmiyor ama oyunlarda 70-75'e dayanıyor. Noldu şimdi FurMark testi?

Benim ekran kartı 2 saat teste sokuyorun 68i üstüne çıkmıyor 5 dakikada öyle olması benim için sorunlu demek sıcaklık anlamında.

Hava soğutmalı sistemler maksimum sıcaklığa birkaç dakikada ulaşır.
5 dakikada 72 olan kart 30 dakika sonra 100 olmayacak, taş çatlasa 74-75 olacak.
Sıvı soğutmalı olsa haklısın, içindeki sıvı ısınana kadar soğutma performansını anlayamazsın.

Absürt değerler girip OC veya UV yapsam bile FurMark sorunsuz çalışıyor ama herhangi bir oyunda ana menüyü bile göremiyorum :)

Yok dostum ben 72 derece çok demiyorum ama 5 dakika içinde olmasına fazla 2 saat falan teste sokuyorum 68 69 arası gibi geliyor.

Benim ekran kartı 2 saat teste sokuyorun 68i üstüne çıkmıyor 5 dakikada öyle olması benim için sorunlu demek sıcaklık anlamında.
2 saat teste sokmuyorsun, 2 saat eziyet ediyorsun demek bu. Hem de Furmark gibi çöp bir uygulamadan medet umarak. Yaptığın şey yanlış dostum bil diye söylüyoruz.