GTX 1660 ekran kartında tek fan düşük duruyor ve dönmüyor

omer kara

Gelişen
Görselde de görüldüğü üzere fanın biri düşük duruyor diğerine göre. Kalem ile itelediğimde dönüyor ama hemen tekrar düşüyor ve duruyor. Mıknatıs mı, yay mı nedir ona orada tutan sizce? Kendim tamir edebilir miyim? Çünkü belli ki motoru vesaire gibi büyük bir sorun yok, yerine oturmadığı için dönmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Model: MSI GEFORCE GTX 1660 VENTUS XS 6G OC

2b9fef7c-6555-43b5-a01f-b96ed0ad8d9c.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Görselde de görüldüğü üzere fanın biri düşük duruyor diğerine göre. Kalem ile itelediğimde dönüyor ama hemen tekrar düşüyor ve duruyor. Mıknatıs mı, yay mı nedir ona orada tutan sizce? Kendim tamir edebilir miyim? Çünkü belli ki motoru vesaire gibi büyük bir sorun yok, yerine oturmadığı için dönmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Model: MSI GEFORCE GTX 1660 VENTUS XS 6G OC

Eki Görüntüle 152197
Ekran kartınızdaki fan sorunu için adım adım çözüm önerileri:

1. Gücü Kapatın: Bilgisayarınızın güç kaynağını kapatın ve fişini çekin.

2. Fanı Kontrol Edin:
- Fanın, milinin ya da yataklarının etrafında herhangi bir kir veya toz olup olmadığını kontrol edin. Temizleyin.
- Fanın gerginliğini kontrol edin: fazla sıkıysa veya yanlış yerleştirilmişse, o kısmı düzeltin.

3. Bağlantıları Kontrol Edin:
- Fan bağlantısını (kablonun soketini) kontrol edin. Gerekirse, temizleyin veya yeniden takın.

4. Mekanik Sorunları İnceleyin:
- Fanın motorunun döndüğü yerden (mil) tutan parçaların (mıknatıs veya yay) düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Eğer fan istendiği kadar dönmüyorsa, fanı yavaşça iteleyerek döndürüp bırakın. Dönmeye devam etmiyorsa, fan kayışında veya yataklamasında sorun olabilir.

5. Yedek Parça Bulma:
- Eğer fan bozuksa, tamirden ziyade değiştirmek daha iyi olabilir. Benzer boyutta bir fan satın alarak değiştirebilirsiniz.

6. Test Etme:
- Herhangi bir değişiklik yaptıktan sonra, ekran kartını yerleştirip bilgisayarı başlatın ve fanın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

7. Montaj ve Bakım:
- Eğer fanı değiştirdiyseniz, montajda dikkatli olun ve tüm bağlantıların sağlam olduğundan emin olun.

Eğer bu adımlar sonucu sorununuz çözülmezse, donanım konusunda daha fazla bilgiye veya uzman yardıma ihtiyacınız olabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt