Benim problemim de buna benzerdi. Dün bilgisayarı açık bırakıp doktora gitmiştim. Geldiğimde sistemi hiçbir şekilde uyandıramadım. Ben normalde uyku modu da kullanmıyorum, kapatıyorum. Sadece güç ayarlarından ekranın kapatılma saatini 1 saat yapmıştım. Hardreset attım, bilgisayar çalışmadı. Garip bir biçimde ethernet te çalışmadı. Kablo taktığım halde takılı değil vb diyordu. CMOS resetleyene kadar problem çözülmedi. Her neyse. Anlık bir şeydir, elektrik gidip gelmiştir diye önemsemedim. Ortada bir BSOD ya da başka bir şey yoktu çünkü.
Bugün aynı problem tekrar olunca artık ne olup bittiğine bakmam gerekti. Ortada gene BSOD yoktu. Daha doğrusu ben ekranda hiçbir şey görmüyordum.
Fakat olay görüntülüyücüsüne bakınca BSOD yediğimi gördüm. Minidump dosyalarını kontrol ettiğimde VIDEO_TDR_FAILURE hatası aldığımı gördüm. Daha 3-4 gün önce güncellemiştim driver'i.
DDU ile kaldırıp, en güncel sürücüyü yükledim, problem gene düzelmedi.
Kullandığım driver sürümü 572.60 idi. Bundan bir önce ne zaman güncelleme attığımı hatırlamadığımdan WHQL biraz eski driver bakayım dedim NVIDIA sitesinde.
Eki Görüntüle 129778
Dedim ben zaten her update geldiğinde güncellemiştirim. Bir önceki sürüme döneyim. Yani 572.47 sürümüne. Dönmeden bir bakayım patch notlarına dedim.
Aaaaa oda ne?
"Driver stability issues when waking up monitor from extended sleep time [5089560]"
Bunu görünce hemen indirmeyi iptal edip 572.16 sürümünü yükledim. Ah NVIDIA'm, benim ponçik ballı çöreğim. Neden böyle şeyler yapıyorsun?