Coldarra

Uzman
  • Anakart: MSI B365M PRO-VH Intel B365 soket 1151 DDR4 2666 M.2
  • İşlemci: Intel Core i5 9400F socket 1151 9. nesil 2.9GHz 9MB önbellek 14nm.
  • Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1660 Ti Ventus XS 6G 6 GB GDDR6 192bit.
  • İşletim sistemi: Corsair 8 GB (2x8GB) Vengeance siyah DDR4 3000MHz CL16.

Merhaba,

Bilgisayarım bir süredir aniden kilitlenip kendini yeniden başlatıyor. Bazen kilitlenip kalıyor, başlatmıyor bile. Temiz kurulum format attım tüm termal macunları değiştirip genel bakımını yaptım. Hem işlemcinin hem de ekran kartının yüksek sıcaklıklara çıkmıyor, FurMark, OCCT ve Memtest86 testleri temiz çıkıyor ama sorunum sürekli yenileniyor. Sanki lanetli gibiyim sadece LoL oynarken hata almıyorum, başka oyunlarda sürekli bu sorun yaşanıyor. Şöyle bir örnek verelim, AOE4 giriyorum ilk oyun kilitlenip mavi ekran veriyor yeniden açılınca saatlerce oynuyorum sonra aynı oyunu.

Dump dosyam

Eklemeyi unuttum şu an ikinci ekranım sürekli kapanıp geri geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığın 2 mavi ekran dökümü de ekran kartını suçluyor. Zamanında yanıt vermeyen bir ekran kartının çökmesini görüyorum sadece. Hata hakkında 1-2 şey öğrenmek için bu yazdığıma bakabilirsin.

Rich (BB code):
5: kd> lmvm nvlddmkm
Browse full module list
start             end                 module name
fffff804`938a0000 fffff804`958a4000   nvlddmkm T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
    Image path: nvlddmkm.sys
    Image name: nvlddmkm.sys
    Browse all global symbols  functions  data
    Timestamp:        Sun Nov 22 12:28:22 2020 (5FBA2F36)
    CheckSum:         01F896DC
    ImageSize:        02004000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
    Information from resource tables:

Sürücüsü çok eski. Güncelleyerek başlayalım.

Sürücüyü DDU ile temiz kurulum yaparak en güncel haline getirdim heavenbenchmark kullanıp test edeyim dedim ilk testin 10. dakikasında PC kilitlendi hiç tepki vermedi hatta bu ilk oluyor reset tuşuna bastım ekranlar değişmedi PC kendini kapatmaya çalıştı işlem olmadı Power tuşuna basılı tutarak sonlandırabildim dump dosyası düşmemişti bu sefer mavi ekran logu yoktu sadece kitlenmişti açılır açılmaz testi ultraya çektim tekrardan crash yesin mavi ekran logu düşürsün diye bu sefer de 2 saattir sorunsuz aktı test maksimum 68 derece gördü kartta bu bilgisayar benim aklımla oynuyor :D

Benim problemim de buna benzerdi. Dün bilgisayarı açık bırakıp doktora gitmiştim. Geldiğimde sistemi hiçbir şekilde uyandıramadım. Ben normalde uyku modu da kullanmıyorum, kapatıyorum. Sadece güç ayarlarından ekranın kapatılma saatini 1 saat yapmıştım. Hardreset attım, bilgisayar çalışmadı. Garip bir biçimde ethernet te çalışmadı. Kablo taktığım halde takılı değil vb diyordu. CMOS resetleyene kadar problem çözülmedi. Her neyse. Anlık bir şeydir, elektrik gidip gelmiştir diye önemsemedim. Ortada bir BSOD ya da başka bir şey yoktu çünkü.
Bugün aynı problem tekrar olunca artık ne olup bittiğine bakmam gerekti. Ortada gene BSOD yoktu. Daha doğrusu ben ekranda hiçbir şey görmüyordum.
Fakat olay görüntülüyücüsüne bakınca BSOD yediğimi gördüm. Minidump dosyalarını kontrol ettiğimde VIDEO_TDR_FAILURE hatası aldığımı gördüm. Daha 3-4 gün önce güncellemiştim driver'i.
DDU ile kaldırıp, en güncel sürücüyü yükledim, problem gene düzelmedi.
Kullandığım driver sürümü 572.60 idi. Bundan bir önce ne zaman güncelleme attığımı hatırlamadığımdan WHQL biraz eski driver bakayım dedim NVIDIA sitesinde.
1741069556472.webp

Dedim ben zaten her update geldiğinde güncellemiştirim. Bir önceki sürüme döneyim. Yani 572.47 sürümüne. Dönmeden bir bakayım patch notlarına dedim.
Aaaaa oda ne?
"Driver stability issues when waking up monitor from extended sleep time [5089560]"
Bunu görünce hemen indirmeyi iptal edip 572.16 sürümünü yükledim. Ah NVIDIA'm, benim ponçik ballı çöreğim. Neden böyle şeyler yapıyorsun?

Benim durumda sorunun sürücü olduğunu düşünmüyorum ilk hatada eski sürücü vardı yeni sürücüye geçince yine aynısı oldu
Benim problemim de buna benzerdi. Dün bilgisayarı açık bırakıp doktora gitmiştim. Geldiğimde sistemi hiçbir şekilde uyandıramadım. Ben normalde uyku modu da kullanmıyorum, kapatıyorum. Sadece güç ayarlarından ekranın kapatılma saatini 1 saat yapmıştım. Hardreset attım, bilgisayar çalışmadı. Garip bir biçimde ethernet te çalışmadı. Kablo taktığım halde takılı değil vb diyordu. CMOS resetleyene kadar problem çözülmedi. Her neyse. Anlık bir şeydir, elektrik gidip gelmiştir diye önemsemedim. Ortada bir BSOD ya da başka bir şey yoktu çünkü.
Bugün aynı problem tekrar olunca artık ne olup bittiğine bakmam gerekti. Ortada gene BSOD yoktu. Daha doğrusu ben ekranda hiçbir şey görmüyordum.
Fakat olay görüntülüyücüsüne bakınca BSOD yediğimi gördüm. Minidump dosyalarını kontrol ettiğimde VIDEO_TDR_FAILURE hatası aldığımı gördüm. Daha 3-4 gün önce güncellemiştim driver'i.
DDU ile kaldırıp, en güncel sürücüyü yükledim, problem gene düzelmedi.
Kullandığım driver sürümü 572.60 idi. Bundan bir önce ne zaman güncelleme attığımı hatırlamadığımdan WHQL biraz eski driver bakayım dedim NVIDIA sitesinde.
Eki Görüntüle 129778
Dedim ben zaten her update geldiğinde güncellemiştirim. Bir önceki sürüme döneyim. Yani 572.47 sürümüne. Dönmeden bir bakayım patch notlarına dedim.
Aaaaa oda ne?
"Driver stability issues when waking up monitor from extended sleep time [5089560]"
Bunu görünce hemen indirmeyi iptal edip 572.16 sürümünü yükledim. Ah NVIDIA'm, benim ponçik ballı çöreğim. Neden böyle şeyler yapıyorsun?