Aşağı yukarı aynıdır hocam pek bir fark olacağını sanmıyorum. Kaliteli değil ama iş göreceğini düşünüyorum. Yorumlara bakarak alabilirsin ben matepeni alırken yorumlarını genel olarak olumlu görmüştüm.

Orijinal kalem 5bin TL falan olduğu için onu almak bana aşırı saçma geliyor pek bir özelliği de yok zaten.

Zaten tıp için öyle 3D uygulamalar CAD programları falan kullanmazsınız diye düşünüyorum. Ama o kadar para verdiğiniz sistemi de 3 ay oynayıp sonra yılda 1-2 defa kullanabilmek de kötü. Ben sanırım laptop alırdım.
Ben de aileme bunu anlatmaya çalışıyorum 3 senedir.

Kasa almak daha iyi geldi o yüzden. Performans farkı çok fazla çünkü.

Ben de aileme bunu anlatmaya çalışıyorum 3 senedir.
Yani bütçeniz çok olsa laptop+masaüstü diyebilirdim ama onu bile yapmazdım ben. Sadece üniversiteden eve geldiğiniz zaman oynayabileceğiniz yani senede 2-3 defa kullanabileceğiniz bilgisayara o kadar para yatırmak mantıksız bence. Laptop alırsanız hep kullanırsınız.

Kasa almak daha iyi geldi o yüzden. Performans farkı çok fazla çünkü.
Performans farkı var tamam da abartmaya gerek yok. Sırf performans farkı var diye 7/24 oyun oynayabileceğin şeyi almayıp, yılda toplasan 3-4 ay kullanabileceğin bir cihazı almak saçma bence.

Yani bütçeniz çok olsa laptop+masaüstü diyebilirdim ama onu bile yapmazdım ben. Sadece üniversiteden eve geldiğiniz zaman oynayabileceğiniz yani senede 2-3 defa kullanabileceğiniz bilgisayara o kadar para yatırmak mantıksız bence. Laptop alırsanız hep kullanırsınız.
Hocam burada da şu durum var: 9070XT ile 5050 laptop arasında çok performans farkı var. Yıllardır hayalini kurduğum bilgisayarın 5050 laptop olması üzücü.

Performans farkı var tamam da abartmaya gerek yok. Sırf performans farkı var diye 7/24 oyun oynayabileceğin şeyi almayıp, yılda toplasan 3-4 ay kullanabileceğin bir cihazı almak saçma bence.
Tıp düşündüğüm için üniversitede fazla oyun oynayabileceğimi düşünmüyorum. Daha kolay bir bölüm okuyacak olsam laptop daha mantıklı olurdu.

Bütçeniz ne sizin? 9070XT sistem parasına 5070 laptop alırsınız ne 5050'si?
Ailem laptoplarda fiyat/performans düşük olduğu için laptopa fazla para vermek istemiyor. Yoksa piyasayı biliyorum. Ailem 5050 diyene kadar ben zaten 5070 Tİ laptop almayı düşünüyordum.

90.000 civarı şu an. Yazın alacağımız için %100 kesinleşmiş bir bütçe yok. 80-100 bin arası diyebiliriz kısaca.
E tamam hocam 20 bin liraya üniversite için düzgün bir laptop alın çünkü sizinki eski baya. Kalan 60-80K bütçeye de 5070 veya 9070XT sistem alırsınız. Bütçeniz düşerse de 9060XT sistem alır 2K'da rahatça oynarsınız.

Mesela şunu alırsınız üniversite bitene kadar götürür sizi. Rahatça kullanırsınız office uygulamaları gibi yazılımları.