MustafaCyr

Uzman
Yer
Didim
Arkadaşlar selam kartımı aşağıya ekledim. Karttan çok memnunum ama soğutması yetersiz olduğundan sıcaklık yükselince frekans düşürüp performansı aşağı çekiyor. Gördüğünüz gibi PCB yapısı kısa, ben buna herhangi GTX 970 heatsink takıp devam edebilir miyim yoksa illa uyumlu kısa PCB'li heatsink mi bulmam lazım. Görsel benim için önemli değil soğusun yeterli.

Dosya Ekleri

• IMG_4465.webp
    IMG_4465.webp
    359,7 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_4462.webp
    IMG_4462.webp
    278,3 KB · Görüntüleme: 76
Heatsink yerine fan modifiyesi daha mantikli olabilir bence, custom heatsinkler de bulunabilir ama dogrudan yurt icinde satan var midir bilemiyorum.
Hocam custom heatsink değil de başka 970 modellerinin heatsink'i kastetmiştim atıyorum msi gaming x. Fan modifiyesi derken neyi kastettiniz anlayamadım

Sende farkettiysen PCB'in kisa, ona uyabilecek diger kartlardan Palit JetStream'in var sadece MSI Gaming'in olmaz maalesef, Strix'in de PCB'si kisa gibi uyabilir belki ama ayni boyutlarda degil gibi.

Fan modifikasyonundan kastim mevcut fani yerine normal 2 tane kasa fani takmak seklinde yani, eger buna uygunsa tabii.

Sende farkettiysen PCB'in kisa, ona uyabilecek diger kartlardan Palit JetStream'in var sadece MSI Gaming'in olmaz maalesef, Strix'in de PCB'si kisa gibi uyabilir belki ama ayni boyutlarda degil gibi.

Fan modifikasyonundan kastim mevcut fani yerine normal 2 tane kasa fani takmak seklinde yani, eger buna uygunsa tabii.
İçindeki soğutma blogu çok zayıf sadece alüminyum blok var bakır boru bile yok ondan dolayı bir uyumlu model blok bulabilirsem değiştirmeyi düşünüyorum hocam fanla yapamam bence