qeysp

Çalışkan
Öncelikle herkese merhaba,

Yaklaşık 4 gün önce kasa çalışıyorken anakarta yanlışlıkla elim değdi ama neresine değdiği konusunda emin değilim, karanlıktı. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda normal şekilde kullandım, bir sorun yok gibiydi ancak bir oyun testi yapayım dediğimde performans yerlerde sürünüyor. LoL'de bile 25 FPS civarı FPS veriyor. Ekran kartı kullanım asla ama asla 35 üstüne çıkmıyor. OCCT üzerinden 3D Adaptive testi yaptığımda ise 3 sn sonunda 3D Adaptive Code: -1 hatası alıyorum.

Sorunum ne olabilir? Ekran kartı driverlarını komple DDU İle sildim tekrar kurdum. Oyun dışında PC'de hiçbir performans kaybı yok. Yardımlarınızı bekliyorum. Sorun ekran kartında mıdır yoksa anakart mı bozulmuştur sizce?

Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle herkese merhaba,

Yaklaşık 4 gün önce kasa çalışıyorken anakarta yanlışlıkla elim değdi ama neresine değdiği konusunda emin değilim, karanlıktı. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda normal şekilde kullandım, bir sorun yok gibiydi ancak bir oyun testi yapayım dediğimde performans yerlerde sürünüyor. LoL'de bile 25 FPS civarı FPS veriyor. Ekran kartı kullanım asla ama asla 35 üstüne çıkmıyor. OCCT üzerinden 3D Adaptive testi yaptığımda ise 3 sn sonunda 3D Adaptive Code: -1 hatası alıyorum.

Sorunum ne olabilir? Ekran kartı driverlarını komple DDU İle sildim tekrar kurdum. Oyun dışında PC'de hiçbir performans kaybı yok. Yardımlarınızı bekliyorum. Sorun ekran kartında mıdır yoksa anakart mı bozulmuştur sizce?

Şimdiden teşekkür ederim.
- Kablo Bağlantılarını Kontrol Et: Bilgisayarın tüm kablo bağlantılarını kontrol et. Özellikle ekran kartının enerji kablolarını ve anakarta bağlantısını kontrol et. Sıkı oturduğundan emin ol.

- Sıcaklık Gözlemle: Ekran kartının sıcaklıklarını kontrol et. Aşırı ısınma durumunda performans kısıtlaması olabilir. GPU-Z veya MSI Afterburner gibi bir program ile sıcaklıkları izleyebilirsin.

- Güç Kaynağını Kontrol Et: Ekran kartının yeterli güç aldığından emin ol. Güç kaynağının watt değeri yeterli mi? Eğer yetersizse, performans sorunu yaşayabilirsin.

- Sürücüleri Güncelle: Ekran kartının sürücülerinin en son sürümde olup olmadığını tekrar kontrol et ve güncelle.

- BIOS Güncelle: Anakartın BIOS'unu güncellemeyi düşün. Bu, bazı uyumluluk sorunlarını çözebilir.

- Test için Başka Bir Slot Deneyin: Ekran kartını anakartta farklı bir PCIe slotuna takmayı dene. Slotta bir hasar söz konusu olabilir.

- Diğer Bileşenleri Kontrol Et: RAM ve işlemci gibi diğer bileşenlerin durumunu kontrol et. RAM modüllerini test et veya farklı bir RAM ile deneme yap.

- Kısa Devre Kontrolü: Anakartta veya ekran kartında kısa devre veya fiziksel hasar olup olmadığını kontrol et. Görsel olarak incele.

- OCCT veya FurMark ile Stres Testi Yap: Ekran kartını stres testine tabi tut ve sonuçları gözlemle. Eğer hala hata alıyorsan ekran kartında arıza olabilir.

- Başka Bir Sistemde Test Et: Eğer mümkünse ekran kartını başka bir bilgisayarda test et. Performans sorunları devam ediyorsa, ekran kartında bir arıza olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlarla sorun çözülmezse, ekran kartının veya anakartının arızalı olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmalısın.