Birkaç kez elektrik kesilmesi sorunu yaşadım. Onun etkisi olur mu bilmiyorum. PSU fan hızını veya biraz daha performanslı çalışması için bir ayar var mı? Yükte gibi çalıştırsam geçici olarak sesi keserim diye düşünüyorum aslında. Garantilik bir durum var mı PSU'yu göndermeli miyim sonuç alır mıyım?

Hayır yok. O PSU'nun içindeki devrelerle alakalı. Otomatik ayarlanıyor modlar. Fan belki son hıza alınabilir tam bilgim yok. ASUS'a mail atmayı deneyebilirsin bu ses normal mi diyerek.

Yüksek ihtimalle coil whine. Boştada olabiliyor bu durum. Ama sonradan oluşması garip. Acaba arkada çalışan uygulamaları arttırmış/değiştirmiş olabilir misin? Veya sistemi yüke sokabilecek bir şey yapmış olabilir misin?

Bende PSU sıfır aldığımda eskiden coil whine sesi vardı ekran kartı tam yükte çalışırken RX 580 180 watt falan çekiyordu. 1-2 ay sonra gitti o ses. Kullanıma bağlı olarak bobin sesi gelmesi normal. Bazı bobinler yukteyken başka frekans ses üretir bazıları bostayken üretir. Yani eğer PC yukteyken kapanmıyorsa ekranda dalgalanmalar yoksa. Yani her şey yolundaysa sorun olacağını sanmıyorum.

Bende PSU sıfır aldığımda eskiden coil whine sesi vardı ekran kartı tam yükte çalışırken RX 580 180 watt falan çekiyordu. 1-2 ay sonra gitti o ses. Kullanıma bağlı olarak bobin sesi gelmesi normal. Bazı bobinler yukteyken başka frekans ses üretir bazıları bostayken üretir. Yani eğer PC yukteyken kapanmıyorsa ekranda dalgalanmalar yoksa. Yani her şey yolundaysa sorun olacağını sanmıyorum.
Bu durumda tam tersi olmuş. Yani pek normal değil.

Bu durumda tam tersi olmuş. Yani pek normal değil.

Onu bende anladım acaba boştayken ses çıkarıp yukteyken cikarmiyorsa mantiken sorun yoktur sonuçta yükte sorun yok sesde yok. Boştayken ses çıkarması bobinden veya başka elektronik parçadan olabilir. Tabii ki de belki sorun vardır içini açıp ölçüm yapmadan %100 emin olamayız ama bence sadece boştayken ses çıkardığı için önemsiz olabilir.

Onu bende anladım acaba boştayken ses çıkarıp yukteyken cikarmiyorsa mantiken sorun yoktur sonuçta yükte sorun yok sesde yok. Boştayken ses çıkarması bobinden veya başka elektronik parçadan olabilir. Tabii ki de belki sorun vardır içini açıp ölçüm yapmadan %100 emin olamayız ama bence sadece boştayken ses çıkardığı için önemsiz olabilir.

O zaman muhtemelen düşük yükte kararsız modda çalışıyor.(burst mode gibi) Yüksek wattlardada modu değiştiriyor. Ama ilk geldiğinde neden bu sesi çıkarmadığını bende anlamadım. Belki zamanla bobinleri yalıtan maddenin özelliği değişmiştir. Veya şebekede soun çıktıysada bu durum olabilir.

Burada açıklamıştım zaten neden olabileceğini. Benim merak ettiğim kısım bu sesin neden 4 ay sonra çıkmaya başlaması.