Greens1903

Becerikli
Yurt dışından bir alışveriş yaptım ancak kargom gümrüğe takıldı. Yeni kanun yüzünden sanırım ne alsak takılacak gibi bir durum var.

Ürünün fiyatı 2.000 TL olmasına rağmen, gümrük müşavirleri ticari ithalat prosedürü uygulayarak 40.000 TL'ye yakın bir masraf çıkarttılar. Doğal olarak bu parayı ödemedim ve ürünü teslim almadım. Şu an kargo takibinde ürünün "imha edildiği" yazıyor.

Ürünümü satıcıya iade etmek istiyordum ancak ona da izin vermediler. Şimdi benim param tamamen çöp mü oldu? Bu durumda paramı kurtarmak için ne yapabilirim?

Yapabileceğiniz 2 şey var:
1) Bankadan harcama itirazı başlatabilirsiniz ''Hizmet alınamadı.'' kapsamında.
2) Alışveriş yaptığınız sitenin müşteri memnuniyeti kapsamında iade yapacağını umarak iletişime geçebilir ve durumu belirtebilirsiniz.

İkisi de tamamen şansa bağlı, kesinliği yok. Ama deneyebilirsiniz.

Hiçbir şey yapamazsınız kısaca paranız çöp oldu. Adam ürününü geri almadan asla para iadesi yapmaz. Zaten sorunlu ya da suçlu o değil ki. Ülkemizin problemi dava açsanız da sadece gümrüğe açarsınız sonucu da hüsran olur. Ekstra dava masrafları da size eklenir. Adamlar öyle keyfi imha etmiyor. Mutlaka yasal bir ortam hazırlamışlardır. Siz teslim almadığınız için de imha ediyorlar. Bunu yasal zemine oturtmadan asla öyle yapmazlar. Gümrük yasalarını okumak vs lazım. Ya bir süre vardır ya da siz ürünü almayacağınızı belirttiğiniz için de imha ediyor olabilirler.

Ürünü siz teslim almadığınız için ürünün tekrar iadesi konusu ise muallak bunu kim yapacak gümrüğün bu işlerle uğraşacağını sanmam.

Dışarıdan bir şey almak yasaklandı yani bir bakıma. Ya içeriden alıp kazık yiyeceksin. Yoksa da yapacak bir şey yok.