Bütçe
38.000 TL
Şöyle bir şey geliyor aklıma elbetteki kampanyada çok iyi fiyat bir hazır sistem yakalamaya göre bir tık pahalı olur ama genel anlamda sistemi daha iyi fiyata toplamış oluruz zor zahmet attığım 5060 sistemi 41500'a aldınız diyelim 38'den 41.5'e ciktiniz diyelim.

Bunun yerine ekran kartı hariç tek tek sistem toplasanız.

En basitinden.
7500F + 120mm kule tipi.
B650M r anakart 6000/30 16 GB RAM.
512 GB SSD 650W PSU'lu mesh panel kasa.

Burası toplamda 31500'e filan toplanır.
Yani 5060'lı sisteme göre 10k ucuza toplanır.

Bu sisteme eski sistemdeki 1050 Ti'ı taksin.

Az biraz daha para biriktirsin misal 5-6k filan para birimtirsin.

Sonrasında eski sistemini 1050 Ti'lı hali ile satılığa cikarsin.
Ürün satilaba kadar yeni sistemde kullanmaya devam etsin.

Ürün sarılınca.
1 ürün parası.
2 biriktirdiği para.
3 şu an cepte kalacak 10k para.
Öneri için teşekkür ederim. Ancak kendisini tanıyorum. Hayır diyecektir, uğraşmayı seven birisi değil maalesef. Alayım bitsin kafasında, senelerdir istiyor zaten düzgün birşey.

41145 TL'ye.
ASUS B650M-R anakart.
Ve aynı markanın 700W PSU güncellemesi ile.
Bu sistem oluşturulabiliyor.
512 GB SSD var ama anakartta 2 tane M.2 slotu olacak dediğimi yaparsa.
7500F işlemci var.
16 GB RAM var.

Çok çok uygun fiyat diyemiyorum.
Bütçede 38k dediğinizi gördüm.

Ama bir gruptaki arkadaşlarda güncel piyasaya göre değerlendirsin derim.

Özelleştirme almadan alamaz mı bu sistemi?

RAM ve anakartı ileride değiştiremez mi? Sonuç olarak CS ve LoL için alıyor sistemi ağırlıklı olarak. GTX 1050 Ti sistemden her türlü daha iyi olacağını düşünüyorum.

İşte burayı RAM etkiliyor.
Micron her türlü risk.

Belki sistem +400 FPS değerlerini gösterecek ama micro takılmalar ve %1/0.1 FPS düşüklüğünden bir anlamı olmayacak.

İşte burayı RAM etkiliyor.
Micron her türlü risk.

Belki sistem +400 FPS değerlerini gösterecek ama Micro takılmalar ve %1/0.1 FPS düşüklüğünden bir anlamı olmayacak.

Haklısınız, bilemiyorum ya. Kaç gündür bekletiyorum cevap vermek istiyorum artık ama işte.

Özelleştirme olmadan alınamaz mı bu sistem?

@LH44 @cokcekirdek İkna ettim. Dediğiniz sistemi anakart ve PSU güncellemesi ile alacak sanırım. Teşekkür ederim. Umalım da sorun çıkarmasın. Aklınıza başka bir şey gelirse yazabilirsiniz hâlâ.

Haklısınız, bilemiyorum ya. Kaç gündür bekletiyorum cevap vermek istiyorum artık ama işte.

Özelleştirme olmadan alınamaz mı bu sistem?

@LH44 @cokcekirdek ikna ettim. Dediğiniz sistemi anakart ve PSU güncellemesi ile alacak sanırım. Teşekkür ederim. Umalım da sorun çıkarmasın. Aklınıza başka bir şey gelirse yazabilirsiniz hâlâ.

B650M r guncellemesini yapın yine de siz hayırlı olsun bakalım.

Almaya çalışacak, yarına kadar ek bir para bulmaya çalışır alır gibi, daha iyi bir sistem yok gibi zaten.

O piyasada şu an daha iyisi yok gibi görünüyor belki cuma İncehesap'ta falan güzel bir kasa olabilir ama şu anki kasada bu fiyattan çıkabilir RAM konusunda DDR5 ama biraz sorunlu ama yapacak bir şey yok bütçe kısıtlı ya da gidip @cokcekirdek hocamın dediğini yapip 9060XT alacak ileride.

O piyasada şu an daha iyisi yok gibi görünüyor belki cuma İncehesap'ta falan güzel bir kasa olabilir ama şu anki kasada bu fiyattan çıkabilir RAM konusunda DDR5 ama biraz sorunlu ama yapacak bir şey yok bütçe kısıtlı ya da gidip @cokcekirdek hocamın dediğini yapip 9060XT alacak ileride.
Dediğim gibi yapamaz onu.

İleride değiştirir artık, yapacak bir şey yok.