doruk20

Gelişen
Techolay'da bir konu açılmış, konu şu:

Acaba bu tarz şeyler Android'lerde de oluyor mu? Cihaz fark etmeksizin artık güncelleştirme almayan bütün cihazlarda olabilir mi? Bu konulardan fazla anlamıyorum, acaba bunun cihazdan ziyade işletim sisteminin güncel olup olmaması ile mi alakalı? Yani bir telefona güvenlik güncelleştirmesi geldiği gibi yapmak lazım değil mi?

Mesela alınan iPhone telefonun işletim sistemi versiyonu iOS 18 olsa, bu çıkış versiyonu olsa ve cihaz güncelleme ile yeni sürüme çıkarılsa. Ama eski versiyon ile başlarken bu tarz açıklar telefon kurarken bulaşma ihtimali var mı?

Evet olabilir. Artık Android'lerde hem Google Play Güvenlik Güncellemesi hemde vendor yani markanın Google'nin kapattığı açıkları yamalayarak sağladığı güvenlik yamaları var. Güvenlik için güncel cihaz gerekli. Her ay çok fazla açık kapatılıyor.

Artık bazı markalar OS güncellemesinden ziyade güvenlik güncellemelerini daha uzun tutuyor. Örneğin 5 yıl OS 7 yıl güvenlik güncellemesi gibi.

Evet olabilir. Artık Android'lerde hem Google Play Güvenlik Güncellemesi hemde vendor yani markanın Google'nin kapattığı açıkları yamalayarak sağladığı güvenlik yamaları var. Güvenlik için güncel cihaz gerekli. Her ay çok fazla açık kapatılıyor.
Hocam peki konuda bahsettiğim cihazın işletim sistemi çıkış versiyonu eski ile başlıyorsa sorun olur mu? Yani kurarken zaten güncelleniyor ama çıkış versiyonu eski ise ondan dolayı sordum.

Hocam peki konuda bahsettiğim cihazın işletim sistemi çıkış versiyonu eski ile başlıyorsa sorun olur mu? Yani kurarken zaten güncelleniyor ama çıkış versiyonu eski ise ondan dolayı sordum.
Demek istediğini anladım ancak o kadar detaylı bilmiyorum. Maruz kalabilme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum yine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç rastlamadım ama büyük ihtimallle hayır.

Android, güvenlik ve Google Play Protect güncellemeleri tam oldukça önceki sürümlerden gelen telefonların açıkları da kapanır.