Detaylar
Kim cevapladı?Winner
Üstün
To do list, Microsoft Teams'i falan kullanmıyorsan sil.Windows ayarı olarak neler yapılmalı? Windows'un akıcı ve hızı çalışması için debloat falan yapılmalı mı?
Aterz
Becerikli
Windows ayarı olarak neler yapılmalı? Windows'un akıcı ve hızı çalışması için debloat falan yapılmalı mı?
Bloatware işlemi yap evet,
Gereksiz başlangıç programlarını ve hizmetleri kapat,
Ayarlardan animasyonları kapat,
Gelişmiş sistem ayarlarından en iyi performans için ayarla seçebilirsin,
Ekran kartı ve chipset güncellemesi, bios güncel değilse bios güncellemesi (gerisini Windows yapsın)
Ben bu kadarını yeterli buluyorum çünkü Regedit ayarıydı, antivirus programlarıydı falan birçok şeyin stabiliteyi bozduğunu ve yarardan çok zararı olduğunu düşünüyorum.
Bloatware işlemi yap evet,
Gereksiz başlangıç programlarını ve hizmetleri kapat,
Ayarlardan animasyonları kapat,
Gelişmiş sistem ayarlarından en iyi performans için ayarla seçebilirsin,
Ekran kartı ve chipset güncellemesi, BIOS güncel değilse BIOS güncellemesi (gerisini Windows yapsın)
Ben bu kadarını yeterli buluyorum çünkü Regedit ayarıydı, antivirus programlarıydı falan birçok şeyin stabiliteyi bozduğunu ve yarardan çok zararı olduğunu düşünüyorum.
Bloatwareleri uygulama üzerinden silmek yerine manuel kullanmadıklarımızı silsek bir de İngilizce dünyayı seçince gelmiyormuş galiba onu yapsam nasıl olur?
Winner
Üstün
Her formattan sonra bu videodaki işlemleri uygularım.
Bu kadar ayar abartı geliyor. Açılıştakileri kapatıp ve birkaç uygulama silip geçin bence. Şu an 8 GB RAM kullanıyor Steam, Epic, Kaspersky ve MSI açıkken.
0xraptoRwave
Üstün
Bence sistem iyiyse debloat işlemine gerek yok ki zaten modern bir sistemden bahsediyoruz, tabii siz bilirsiniz ama gözle görülür bir etki etmeyecektir. C++, Java, DirectX gibi gerekli kütüphaneleri kurun bir de eğer silmek istiyorsanız kullanmadığınız gereksiz uygulamaları silebilirsiniz tabii bu sizin tercihinize kalmış.
Bence sistem iyiyse debloat işlemine gerek yok ki zaten modern bir sistemden bahsediyoruz, tabii siz bilirsiniz ama gözle görülür bir etki etmeyecektir. C++, Java, DirectX gibi gerekli kütüphaneleri kurun bir de eğer silmek istiyorsanız kullanmadığınız gereksiz uygulamaları silebilirsiniz tabii bu sizin tercihinize kalmış.
Yaptım ama format atcaktım vazgeçtim gereksiz yaptığım bir o debloat var galiba gerçi çok da gereksiz değil input lagımı düşürdü az da olsa.