TRFX

Başarılı
Makaleler
1
Yer
TURKİYE
Merhaba arkadaşlar,

Son birkaç gündür bilgisayar tarafında yaşadığım gelişmeler ışığında dizüstü cihazlardan kurtulup masaüstü kasa almaya karar verdim ve dün akşam itibarıyla almış bulundum :D. Masaüstü kanadında ne nasıl yapılır pek bilgim yok. Örnek: BIOS ayarları veyahut tavsiyeler, kontrol merkezleri vs. Önerilerinizi bekliyorum. İyi günler arkadaşlar.

Sistem bilgisi:
  • ASUS Prime H610M-K anakart
  • ASUS RTX4060 8GB OC
  • i5-14400F
  • 32GB RAM
  • 1 TB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan ve 14400f biraz geçim sıkıntısı yaşıyor. İlerleyen zamanlarda Thermalright in hava sogutucularına geçebilirsin.
İlk başlarda geçme stresine girme. Stok fanın ıkınacağını bil yeter.
(Kasaya bağlı olarak ıkınmayabilir)

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Sıcak bir iklimde yaşıyorsanız ya da bilgisayar sıcak bir ortamdaysa işlemciye soğutucu alın ama kışın soğukta çalışacaksa acelesi yok, baharı bekleyebilirsiniz.

Stok fan ve 14400f biraz geçim sıkıntısı yaşıyor. İlerleyen zamanlarda Thermalright in hava sogutucularına geçebilirsin.
İlk başlarda geçme stresine girme. Stok fanın ıkınacağını bil yeter.
(Kasaya bağlı olarak ıkınmayabilir)
Sonraki yıl staj yılım hocam tutumlu bir kişiliğe sahibim ekstra modifikasyonlar yapıcağım.Teşekkür ederim.Kasa önden 3 fan ile hava alırken arkadaki egzoz fanı ile tahliye sağlanmakta.CS2 oynadım ve sonuçlar böyle:
1758122350531.webp

Sonraki yıl staj yılım hocam tutumlu bir kişiliğe sahibim ekstra modifikasyonlar yapıcağım.Teşekkür ederim.Kasa önden 3 fan ile hava alırken arkadaki egzoz fanı ile tahliye sağlanmakta.CS2 oynadım ve sonuçlar böyle:
Eki Görüntüle 185725
Tahmin ettiğim değerler. Macun kuruması ve tozlanmayı ekle 85-90 a çıkar o.
Fan curve ayarlarsan biraz daha düşebilir.

Sonraki yıl staj yılım hocam tutumlu bir kişiliğe sahibim ekstra modifikasyonlar yapacağım. Teşekkür ederim. Kasa önden 3 fan ile hava alırken arkadaki egzoz fanı ile tahliye sağlanmakta. CS2 oynadım ve sonuçlar böyle:
Eki Görüntüle 185725

Fazla yapılacak bir şey yok, bir tık saçma bir tavsiye olacak ama Windows Update kullanmamanızı öneririm yoksa cidden sistemi bozuyor, %1 değerleriniz düşebiliyor saçma sapan şeyler kurduğundan dolayı, ben format attığım gibi kapatmıştım ve internetsiz kurup bypasslamıştım gereksiz sürücüler arkada yedek durduğundan dolayı.

Ben çünkü sisteme zarar verdiğini düşünüyorum.

Windows 11'in ilk versiyonunu kullanıyorum ve gerçekten alabildiğim en iyi verim ilk sürüm, Windows Update sonrası sistem Regedit ayarları filan değiştirebiliyor ve bazen sistemin performansını aşırı derecede etkiliyor haberiniz olsun.

Zaten faceit giriyorsanız maalesef TPM açıcaksınız, performansı biraz etkiliyor ama çok sıkıntı olmuyor.

Son düzenleme: