Mesela Debian kurduk ve biliyorsunuz ki Debian biraz eski. Eğer Distrobox yüklesek ve sonra Arch Distrobox ile Steam yüklersek güncel driverlar falan da yüklenir mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı programlar normal Debian'dan kurulcak, güncelliğin önemli olan programları bu yöntem ile yapılacak.Her seyi Arch uzerinden yapacaksan Debian kurmanin anlami ne oyle ise? Bosa islem yapmaktan baska bir şey degil.
Sürücüleri yükleyemezsin büyük ihtimalle. Docker'ı kullanıyor, sistem ile entegre olabileceğini düşünmüyorum. Ek olarak native Linux'a göre performans kaybı bile yaşayabilirsiniz.Eğer Distrobox yüklesek ve sonra Arch Distrobox ile Steam yüklersek güncel driverlar falan da yüklenir mi?
Yani gereksiz. Teşekkürler. Fikir edinmek için sormuştum.Sürücüleri yükleyemezsin büyük ihtimalle. Docker'ı kullanıyor, sistem ile entegre olabileceğini düşünmüyorum. Ek olarak native Linux'a göre performans kaybı bile yaşayabilirsiniz.
Archinstall komutu olur mu?Arch kuramıyorsanız Garuda veya EndeavourOS tercih edebilirsiniz.
Archinstall da olabilir ama diski silmeyecekseniz disk bölümlemeyi archinstall üzerinden hazırlamak zor bence. Ben de silme riskine girmek istemediğim için Garuda Linux KDE Lite kullanıyorum. Nvidia kart falan da kullanıyorsanız, sürücü kurulumu ve btfrs snapshot için araçları var.
Disk yonetimi ile basin agrimasin istiyorsan EndeavourOS kullan. Calamares kullaniyor.
EndeavourOS'in son güncellemesi benim bilgisayarı önyüklenemez hale getiriyor, biraz riskli bir dağıtım bence.Disk yonetimi ile basin agrimasin istiyorsan EndeavourOS kullan. Calamares kullaniyor.
Bazı programlar normal Debian'dan kurulcak, güncelliğin önemli olan programları bu yöntem ile yapılacak.