Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
EFI bölümü 100MB, ne güncelleme ne de ISO üzerinden yükseltme oluyor. EFI bölümünü arttırarak bunu çözebilir miyim?

Neyse şuan kendim çözmeye çalışıyorum düzelirse haber ederim.

17611648574875592300729545550111.webp

Son düzenleme:
İşletim sisteminiz nedir son Windows sürümünde EFI alanının küçük boyutta olmasından sorun yaşayanlar olmuş.

İşletim sisteminiz nedir son Windows sürümünde EFI alanının küçük boyutta olmasından sorun yaşayanlar olmuş.
Windows 10 hocam. Zaten konuyu Windows 10 üzerinden açtım. EFI bölüm 100mb olunca son güncellemeyi yapmadı. ISO üzerinden yüklemeler denedim olmadı, manuel güncelleme dedim olmadı , Windows 11 25H2 upgrade denedim yine olmadı. Zaten log kayıtlarını GPT'ye attım; beraber sistemi onardık , sürücüleri kaldırdık, güncel chipset sürücüleri indirdik yine başarısız olunca EFI bölüm dedi. Windows 11 için 500mb öneriliyormuş (iddiası öyleydi) ben de ona göre diski şuanda kaydırma yapıyorum.

Kaydırma yaptıktan sonra düzelir muhtemelen ama kaydırma uzun sürüyor. Onun yerine diskin en sonundan bölüm ayrısan saniyelerini alırdı. Neyse elleme, bitsin hallolur.
İki dakika kaldı 🥹

Saat 02:56 mevcut yapılanların listesi:
  1. EFI bölümü 500mb'a çıkarıldı.
  2. Hayalet GPU'lar ve sürücüler silindi.
  3. EFI bölümde çakışma vardı, temizlenip Windows ile baştan yazıldı.
  4. Gereksiz tüm ağ hizmetleri baştan yüklendi.
  5. Yanlışlıkla sistem kurtarma bölümü silinip baştan Recovery diye bölüm açılıp bir saat CMD üzerinde uğraşıldı.
  6. Windows 10 toplu güncelleştirmesi manuel olarak yapıldı.

Görev başarılı 😼

Varılan sonuç:
EFI dosyasının boyutu ile hiçbir sorun yoktu, hatalı güncelleştirme sonrası aynı klasörlerin üstüne yazılmama veya erişim engeli problemi vardı bu yüzden Windows güncelleştirmeyi uygulayamıyordu.
SSD'nizi seviyorsanız EFI bölümünü iyi bakın. İyi sosyaller , iyi geceler.

Son düzenleme: