jeoparadise

Becerikli
Günde 1 galon su içmek faydalı mıdır? 4 litreye yakın bir değere geliyor. Çoğu kişi daha iyi odaklanma, daha iyi cilt, daha fazla enerji gibi yararları olduğunu söylüyor. Günde 1,8 litre gibi seviyelerde su tüketen birisiydim 1 galona çıkardım 3 gündür. Sık tuvalete gitmek dışında bir sorun yok şu an. Hatta daha enerjik ve ferah hissediyorum.

Her içişte azar azar içilirse ve aralıklar uzun olursa bence sorun olmaz. Bol su içmek zaten faydalı bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günde 1 galon su içmek faydalı mıdır? 4 litreye yakın bir değere geliyor. Çoğu kişi daha iyi odaklanma, daha iyi cilt, daha fazla enerji gibi yararları olduğunu söylüyor. Günde 1,8 litre gibi seviyelerde su tüketen birisiydim 1 galona çıkardım 3 gündür. Sık tuvalete gitmek dışında bir sorun yok şu an. Hatta daha enerjik ve ferah hissediyorum.

3.7–4 litre herkes için gerekli değil. Çoğu insan için 2–3 litre yeterli.
Eğer kendini iyi hissediyorsan sorun yok ama fazlası ekstra mucize fayda sağlamaz. İdrarın açık sarıysa ideal seviyedesin tamamen şeffafsa fazla içiyor olabilirsin.

Sağlıklı bir insan günde 2,5 litre su değil sıvı tüketmeli. Sen ise sadece 4 litre su tüketmekten bahsediyorsun. Her şeyin fazlası zarar.

Boy kilo endeksine bağlı, bir de spor yapıyorsan gerekli olabilir ama normalde günlük 10bin adım atmak dışında bir şey yapmıyorsan fazla 3 lt en fazla yeterli olur tahminimce.

Boy ve kilona bağlı olarak yararlı veya zararlı olabilir.