seeraddar

Yetkin
Minimum 150 maksimum 250 falan okuyorum günde. Normalde günde 30-40 falan okurdun, şu an tatildeyiz diye can sıkıntısından artık okuduğumu anlayamayacak hale gelene kadar sürekli okuyorum. Gözlerimde yanma ve ağrı gibi garip bir şey yapmaya başladı, bunun zarar olur mu?

Loş ışıkta mı okuyorsun? Kitap okumak değil de gözünü kırpmadığın için kuruyor ve bu yüzden yanıyor olabilir.

Loş ışıkta mı okuyorsun? Kitap okumak değil de gözünü kırpmadığın için kuruyor ve bu yüzden yanıyor olabilir.

Hayır, odanın ışığını açıyorum ve okumaya başlıyorum, bazen gece olunca okuma gözlüğü ile okuyorum odada kapkaranlık sadece gözlüğün kitaba vuran ışığı ile.

Minimum 150 maksimum 250 falan okuyorum günde. Normalde günde 30-40 falan okurdun, şu an tatildeyiz diye can sıkıntısından artık okuduğumu anlayamayacak hale gelene kadar sürekli okuyorum. Gözlerimde yanma ve ağrı gibi garip bir şey yapmaya başladı, bunun zarar olur mu?
Anlamadan okumanın bir faydası yok zaten. Okuduğunu anlamayacak hale geldiğinde mola ver.

Alışkanlık olmadığı içindir. Ayrıca kitapla aranda 30 cm olsun en az. Ayrıca 200 sayfayı tekte okuma. Aralıklarla oku.