• Call of Duty: Black Ops 6
  • S4League (Xero)
  • League of Legends (Bu bir öneri değildir. Ben oynuyorum, söylemek istedim. Bu oyun sağlığa zararlıdır. Kanser yapabilir.)

Aynı şekilde vardiyalı çalışıyorum ve aynı senin durumuna benzer benim de 5-6 saat vaktim oluyor günde. Şöyle bir sıkıntı var;

Bence 5 saatlik bir süre oyun için yeterli değil yemek yemesi duşa girip çıkma hazırlıklar vs derken 2 saat kafadan gidiyor kaldı 3

3 saate singleplayer oyun oynayayım desen tam oyun içi açıldığın zamanda yatma vakti geliyor mesela Elden Ring oynuyorum tam bir şeyleri anlamaya başladım vakit bitiyor ertesi gün hatırlamaya çalışıyorum zor oluyor Long Dark oynuyorum 1-2 saat yetmiyor çünkü anca haritayı dolaşıp loot yapmışım tam düzen kuracağım vakit bitiyor bu yüzden günde 3-4 saat varsa öyle derin oyunlar oynamamak lazım CS2 gibi DotA2 gibi veya hikayesi ve oynanışı çok derin olmayan gir çık yapabileceğin oyunlar oynamak lazım. Hepsini geçtim eve yorgun geldiğim için oyun hevesi bri tık azalmış oluyor yani adamakıllı oyun oynamak için bile vakit ayırmak gerekiyor.

Bu yüzden günde 3 saat oynayacağın oyun kafa dağıtmak amacıyla olmalı derin oyunlar kafanı meşgul eder işteyken bile iş bittikten sonra eve geldiğinde nerede kalmıştım ne yapacaktım vs düşünürsün. Elden Ring mesela kafayı yedirmişti bana uykumdan kısıp oynuyordum işteyken bir an önce bitsin eve gidip kaldığım yerden devam edeyim diye sabırsızlanıyordum öyle dehşet bir oyun.

Önerimi yapmadan önce ne tür oyunları sevdiğini (açık dünya RPG, korku, hayatta kalma aksiyon, 2D platform vs) ve sistemini yaz ona göre öneri yapayım.

Öncelikle bu kadar detaylı bir açıklama yaptığın için teşekkür ediyorum. Çizgisel bir hikaye üzerinde giden oyunları sevmiyorum istediğim zaman yan veya ana görev yapmak tercihim. LoL, CS, Valorant gibi oyunlara bu zamana kadar çok vakit ayırdım ve ayırdığım vakitlerin hepsi bana sinir ve stres olarak geri döndü o nedenle rekabetçi oyunlardan artık keyif almıyorum. Warframe gibi hızlı aksiyon oyunları da işten geldikten sonra gözler ve beden yorgun olduğu için gitmiyor. World of Warcraft biraz hoşuma gitti videolardan izlediğim kadarıyla, fakat onunda mantığı oturmadı bir türlü kafama yani leveling yok çok hızlı son seviye olabiliyorsun diyorlar dungeon dönüyorsun ne için dönüyorsun mesela falan filan böyle uzar gider anlayamadım pek. Bu kriterlere uyan albion geliyor aklıma fakat o da solo oyuncu dostu değil pek. Sistemim RX6600+R5 5600+16 GB RAM. Az çok dilim döndüğünce tarif edebilmişimdir inşallah derdimi.