Gündelik kullanım için iPhone 16e alınır mı?

Yer
Trabzon
İyi sosyaller,

Hali hazır yurt dışı kayıtlı Redmi Note 13 Pro Plus kullanmaktayım. Daha öncesinde 6 yıl iPhone kullandım (7 Plus 8 Plus ve 11 2'şer yıl). iPhone'dan vazgeçme sebebim tamamiyle şarjının yetmemesinden dolayıydı (başka herhangi bir sorunum yoktu). Android'den ilk 7-8 ay memnun gibiydim. Ancak artık tat vermiyor. Wi-Fi, mobil veri bağlantı sorunları konuşurken telefon kesilmeleri (telefon Wi-Fi'ya bağlıyken konuşuyorsam ve Wi-Fi kopunca telefon düşüyor) arama yaparken değişik değişik hatalar anlık takılmalar uygulamaların kapatılması vs. böyle bir sürü sorun var ve artık çok bunaldım.

iPhone kalitesini biliyorum ve gündelik bir kullanımım var. Oyunla işim yok belki bulmaca, harici olarak WhatsApp, Instagram, bankacılık uygulamaları ve işim gereği telefonla konuşuyorum. Aklımda bataryası bir tık yüksek olduğu için 16e vardı. Ancak forumda hakkında iyi şeyler bir türlü göremedim.

Açıkçası bir telefona da 60-70 bin vermek istemiyorum (40 bile çok ama o rahatlığa değer gibi geliyor bana). Bir de kullandığım telefon 120 Hz 60Hz'ye düşersem alışabilir miyim yoksa akıcılığı benim için büyük bir sorun haline gelir mi? Sizlerin de önerisine açığım ama Android'e sıcak bakmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt dışı 16 Pro alabilirsiniz cok rahat 35-40k arasina kapali kutu bulunuyor sari sitede.

16e eger Türkiye cihazi alacaksaniz asla almayin, muadili Android'ler 1000 basar.

Ha illaki Türkiye cihazi alacagim derseniz de biraz daha koyup iPhone 15 alin bence.

Merhaba. 16e'nin neden alınmayacağını biraz daha açık anlatır mısınız?

Yurt dışı alıp 40k açtırmaya veremem hocam. Neden 15 hocam? Kağıt üstünde baktığımda 2'si de aynı gibi duruyor.

Yurt dışı düşünmüyorsan 16e tabii ki alınır o fiyata daha iyi iPhone yok zaten. Günlük kullanımda da her işini görür pili.

Fotoğrafla işim yok. Anı kalsın diye çekerim paint kadar kalitesi kötü olmadıktan sonra sorun yok. Oyun yok. Instagram, WhatsApp ve konuşma yaparım. Genel işlerim hep bilgisayarda harici pek elime almam. Şu anki telefonum 2 bazen 3 gün gidiyor bana. 16e günü rahatlıkla çıkarsın bana yeterli.

16e'nin pil performansı oldukça iyi. GPU'daki en yüksek çekirdek kısılmasına rağmen yine her oyunu maksimum ayarda oynatır. Ancak o arkadaki tek kamera ve 60Hz tek cümleyle çağ dışı kalıyor. Tercih meselesi.

Herkes geniş açı gibi şeyleri kullanmayabiliyor ama o fiyata kısılmamış 8 Elite gibi bir canavar ve ekstra kameralı S25 varken bilemiyorum.

40K civarina 16e gayet iyi bir tercih olur illa iPhone alacaksaniz. 14 fiyatina 14'den cok daha iyi bir cihaz aliyorsunuz. Bu kullanim senaryosunda da 15'e cikmanin bir anlami yok sizin icin kamera zaten cok onemli degilmis ki 16e ana kamerada gayet iyi performans veriyor.

Hocam telefon serüvenine Android ile başladım iPhone ile devam ettim ve şu an yine Android'e döndüm. Android'e sıcak bakamıyorum. Bilmiyorum belki de Samsung ile Xiaomi sistemleri arasında devasa farklar olabilir. Yeni nesil Samsung hiç kullanmadım ama korkularım var Android'den yana o yüzden iPhone tercihim oluyor. Ha derseniz ki aralarında devasa bir fark var o zaman düşünebilirim.

Kullanım senaryom tam anlattığım gibi ne eksik ne fazladır. Şu an galerime bakıyorum da ayda 2 3 fotoğrafım var . Uygulamalarda ise WoW diye bir bulmaca oyunum var. Banka uygulamaları e-Devlet Spotify Steam sahibinden (genel uygulamalardan bahsetmiyorum Google Play mesajlar vs) başkada bir şey yok .

Eğer MagSafe, geniş açı kamera vs önemli değilse alınabilinir. Tavsiyem S25, Xiaomi 15 veya normal iPhone 16 ya çıkmanız. Yurt dışı iPhone Pro serileri yasa yurt dışı Xiaomi 15u gibi telefonlarda alabilirsin.
Günlük kullanım için dediğim gibi MagSafe ve genil açı kamera eksikliği sorun değilse alabilirsin. Ama o fiyata bulunan S25 daha iyi olur.

Şimdi Apple ekosistemi yoksa PC Windows ise Android alın. Bir zaman telefonunu PC'ye bağlama vs gibi durumlar olunca (PC'ye telefondan dosya atmada olur) anlarsın beni. iPhone ile Windows PC'ye dosya atmak imkansız. Çok zorlanıyorum.

16e ile S25 arasında.
S25 çok daha iyi kamerası, çok daha akıcı ve güzel ekranı, daha ince daha premium kasa ve görünüş diyebilirim. Dahasıda var tabii.

Merhaba. 16E'nin neden alınmayacağını biraz daha açık anlatır mısınız?

Donanım. Aynı fiyata satılan Android'ler çok daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…