Evde ders çalışıyorum ama günden güne kalbimde sanki psikolojik bir panikatak yaşamaya başladım. Ev üstüme üstüme geliyor. Ders çalışmama da etkisi olmaya başladı artık çalışmam gerektiğini bilmeme rağmen içimde ki sıkıntıdan dolayı çalışmak istemiyorum. Film/dizi izlemeye çalışıyorum olmuyor. Annem işte oluyor gece geliyor. Kardeşim okulda, babamsa farklı bir evde ve o da işe gidiyor. Konu benim yalnızlığı kaldıramam sanırım bilmiyorum. Kütüphaneye gitmem gelmem bile günlük en az 200 TL ulaşım ve ihtiyaçlar. Hava da eksi 5/10 derece ama evde sürekli içimi daraltan bir şey var. Dizi izlemeye çalışıyorum olmuyor ilgimi çekmiyor. Oyunda aynı şekilde, telefondan LoL oynuyorum arada ama ilgimi çekmiyor. Kısaca hiçbir şey tat vermiyor. Ne yapabilirim? Havalar biraz normalde dönünce şubat gibi kütüphanelere gitmeye çalışacağım. Arkadaşsızlık veya yalnız kalmak etki eder mi? Bir derdim de yok ama bilmiyorum. Sadece hiçbir şey ilgimi çekmiyor veya tat alamıyorum. YKS çalışmalarım iyi gidiyordu bir anda kendimi böyle buldum. "Amacım olmadığından olabilir mi?" diyeceğim, üniversite tutturmak konuları bitirmek gibi hedeflerimde var ve tutku ile sürdürüyordum.
Detaylar
Kim cevapladı?kaganaltug
Yetkin
Hocam sizlerle bire bir aynı problemleri yaşadım, çok uzun bir süre yeni yeni atlatmaya başladım diyeyim. Ben bir de yalnız olduğumu fark edip de bir ilişki işine girmeye çalışınca o da ters tepti ve süreç çok daha uzadı. Eğer ki böyle bazı videolar izleyip kendi yorgunluğunu azaltmayı düşünürsen Beyhan Budak'ın çok güzel videoları var, tavsiye derim. Şunun farkına var ama çok az vaktimiz kaldı. 6 ay sonra istediğimiz hayatı yaşamımızı sağlayacak bir adım atabiliriz. Hâlâ geç değil ama yarın geç olacak. Size tavsiyem aklınızdaki sizi yoran her şeyi yazın ChatGPT'ye sohbet edin boşaltın biraz kendinizi. Sonra birkaç video izleyin, TEDX olur veya Beyhan Budak olur.Evde ders çalışıyorum ama günden güne kalbimde sanki psikolojik bir panikatak yaşamaya başladım. Ev üstüme üstüme geliyor. Ders çalışmama da etkisi olmaya başladı artık çalışmam gerektiğini bilmeme rağmen içimde ki sıkıntıdan dolayı çalışmak istemiyorum. Film/dizi izlemeye çalışıyorum olmuyor. Annem işte oluyor gece geliyor. Kardeşim okulda, babamsa farklı bir evde ve o da işe gidiyor. Konu benim yalnızlığı kaldıramam sanırım bilmiyorum. Kütüphaneye gitmem gelmem bile günlük en az 200 TL ulaşım ve ihtiyaçlar. Hava da eksi 5/10 derece ama evde sürekli içimi daraltan bir şey var. Dizi izlemeye çalışıyorum olmuyor ilgimi çekmiyor. Oyunda aynı şekilde, telefondan LoL oynuyorum arada ama ilgimi çekmiyor. Kısaca hiçbir şey tat vermiyor. Ne yapabilirim? Havalar biraz normalde dönünce şubat gibi kütüphanelere gitmeye çalışacağım. Arkadaşsızlık veya yalnız kalmak etki eder mi? Bir derdim de yok ama bilmiyorum. Sadece hiçbir şey ilgimi çekmiyor veya tat alamıyorum. YKS çalışmalarım iyi gidiyordu bir anda kendimi böyle buldum. "Amacım olmadığından olabilir mi?" diyeceğim, üniversite tutturmak konuları bitirmek gibi hedeflerimde var ve tutku ile sürdürüyordum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Beynin YKS çalışman gerektiğine odaklı olduğu için ne yaparsan yap vicdanın rahat etmeyecek. Bu yüzden daralıyorsun.
Ben de günde 10 saat ders çalışıyorum, akşam 1 saat oyun gireyim diyorum stres atmak için ama hiç keyif vermiyor, çünkü ders çalışmam lazım.
Şu anlık sabretmen lazım sadece.
Ben de günde 10 saat ders çalışıyorum, akşam 1 saat oyun gireyim diyorum stres atmak için ama hiç keyif vermiyor, çünkü ders çalışmam lazım.
Hocam sizlerle bire bir aynı problemleri yaşadım, çok uzun bir süre yeni yeni atlatmaya başladım diyeyim. Ben bir de yalnız olduğumu fark edip de bir ilişki işine girmeye çalışınca o da ters tepti ve süreç çok daha uzadı. Eğer ki böyle bazı videolar izleyip kendi yorgunluğunu azaltmayı düşünürsen Beyhan Budak'ın çok güzel videoları var, tavsiye derim. Şunun farkına var ama çok az vaktimiz kaldı. 6 ay sonra istediğimiz hayatı yaşamımızı sağlayacak bir adım atabiliriz. Hâlâ geç değil ama yarın geç olacak. Size tavsiyem aklınızdaki sizi yoran her şeyi yazın ChatGPT'ye sohbet edin boşaltın biraz kendinizi. Sonra birkaç video izleyin, TEDX olur veya Beyhan Budak olur.
Farkında olmak kötü hissettirmeye başladı. Dediklerinize bir bakacağım teşekkür ederim.
Beynin YKS çalışman gerektiğine odaklı olduğu için ne yaparsan yap vicdanın rahat etmeyecek. Bu yüzden daralıyorsun.
Bu dolaylı yoldan bir işkence gibi resmen. Sağlık sorunlarım bir yandan psikolojik baskı bana fazla gelmeye başladı sanırım. İnsan bazen oturup "kardeşim ne yaptın diyecek, sarılacak" birini arıyor. Üstüne aile fertlerim ile görüşmeyince (denk gelmeyince) bana ağır gelmeye başladı. Bilmiyorum umarım düzelir. Çünkü saldım dersi 2 gündür.
kaganaltug
Yetkin
Hocam 4-5 aydır 5 saatin üstünü göremedim, 2 gün çok büyük bir sorun değil. Yeter ki hızlı toparlanıp hızlı devam edin. Başarılar dilerimFarkında olmak kötü hissettirmeye başladı. Dediklerinize bir bakacağım teşekkür ederim.
Bu dolaylı yoldan bir işkence gibi resmen. Sağlık sorunlarım bir yandan psikolojik baskı bana fazla gelmeye başladı sanırım. İnsan bazen oturup "kardeşim ne yaptın diyecek, sarılacak" birini arıyor. Üstüne aile fertlerim ile görüşmeyince (denk gelmeyince) bana ağır gelmeye başladı. Bilmiyorum umarım düzelir. Çünkü saldım dersi 2 gündür.
Hocam 4-5 aydır 5 saatin üstünü göremedim, 2 gün çok büyük bir sorun değil. Yeter ki hızlı toparlanıp hızlı devam edin. Başarılar dilerim![]()
Ben de 4-5 aydır 6 saat çalışmıyorum zaten. Son 1 2 aydır bir şeyler yapıyordum. 15 20 güne TYT matematik, fen bitirip AYT geçeceğim. Oradan sonra Türkçe ve geometri bir şekilde halledeceğim 4 5 aya yavaş yavaş, yayarak. Son 1 ay TYT sosyal. Kalan 5 ay 15 gün bana yeter gibi geliyor, bilmiyorum.
@kaganaltug sizce hedef süre bahsettiklerim için yeterli mi?
kaganaltug
Yetkin
Hedef ne hocam? Ona göre söyleyeyim.Ben de 4-5 aydır 6 saat çalışmıyorum zaten. Son 1 2 aydır bir şeyler yapıyordum. 15 20 güne TYT matematik, fen bitirip AYT geçeceğim. Oradan sonra Türkçe ve geometri bir şekilde halledeceğim 4 5 aya yavaş yavaş, yayarak. Son 1 ay TYT sosyal. Kalan 5 ay 15 gün bana yeter gibi geliyor, bilmiyorum.
@kaganaltug sizce hedef süre bahsettiklerim için yeterli mi?
Syntax 57
Üstün
Şu an kaç net yaptığına ve hedefinin ne olduğuna bağlı.
50k ve 100k arası.
TYT iyi bir seviyedeyim. 25 net matematik yapıyorum ortalama. Fen eksik sadece bir de Türkçe 25 net. OBP kırık bu arada. Normalde insanlara kafanıza takmayın yetişir diyordum. Ama iş bana geldi bu sefer.
kaganaltug
Yetkin
50k ve 100k arası.
TYT iyi bir seviyedeyim. 25 net matematik yapıyorum ortalama. Fen eksik sadece bir de Türkçe 25 net. OBP kırık bu arada. Normalde insanlara kafanıza takmayın yetişir diyordum. Ama iş bana geldi bu sefer.
TYT matematik ve fen 30 günde bitse ondan sonra rutine çevirirsin hocam. Sadece deneme, analiz, konu gibisinden. Geometriyi tavsiyem günde 2 saat vererek hızlıca bitirin. Eyüp B.'nin kitabından hızlıca bitirmek iyi net getirir. Türkçe tarafında Haydar Kotil'in videolarına bakmanızı öneririm. Kalan kısımda Full AYT kasarsanız kesinlikle yetişir.
Yeni konular
-
-
Elektronik ViewSonic VA3420C-2 34" kavisli UWQHD monitör 14.999 TL!
- Caner Uncu
-
-
-
Makine Çeviri DIVE or DIE Children of Rain Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-