Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ethem Efe 72

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Günaydın,

Telefon almayı planlıyorum. Kuzey'de maalesef bulamadım mağazalarda, olsa zaten IMEI problemi falan yaşanmıyor. Güney Kıbrıs'tan alacağım telefonu, Kuzey Kıbrıs'ta kullanma imkanım var mı? Eğer yoksa, IMEI kayıt ücreti ne kadar olur?

Teşekkürler.

@Emir

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
90 gün tek kullanabilirsin.

BTHK'ye gidip kaydettirmen gerekiyor. Öğrenciler için ücreti minimum 4.500 TL idi. Ancak telefon modeline ve çıkış yılına göre ücreti artıyor.

Sen öğrenci değildin yanlış hatırlamıyorsam. O sebeple ikamet eden birinin ne kadar kayıt ücreti ödemesi gerektiği konusunda BTHK'yi araman gerekiyor.

BTHK'ye gidip kaydettirmen gerekiyor. Öğrenciler için ücreti minimum 4.500 TL idi. Ancak telefon modeline ve çıkış yılına göre ücreti artıyor.

Sen öğrenci değildin yanlış hatırlamıyorsam. O sebeple ikamet eden birinin ne kadar kayıt ücreti ödemesi gerektiği konusunda BTHK'yi araman gerekiyor.

Çözüm

Sen öğrenci değildin yanlış hatırlamıyorsam. O sebeple ikamet eden birinin ne kadar kayıt ücreti ödemesi gerektiği konusunde BTHK'yi araman gerekiyor.
Teşekkürler, açık lise okuyorum. Biraz karışık bir durum ama.

4.500 TL gibi bir fiyata kayıt ettirme durumum varsa mükemmel olur; arayıp araştıracağım.

Üniversite için geçerliymiş zaten, ücret veremiyor. Cihazla gümrüğe gidip öğrenmemi istiyorlar.

Cihazı alıp almamam ücrete bağlı zaten, onu nasıl yapacağız? :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi... Orada öğrenci olarak geçmediğin için fiyat alman lazım. Biliyorsun KKTC'liler biraz... Biraz fazla rahatlar.
Kesinlikle :D Siteyi dolaştım biraz, %12 ila %18 arası bir fiyat alınıyormuş. Gayet ucuz bu arada, Türkiye'de 120.000 TL olan telefonu güneyden 60.000-70.000 TL'ye getirip 8-12K gibi bir fiyat ödeyip kullanabiliyorum.

Vivo X300 Pro düşünüyorum şu an, bütçe çıkarsa Ultra versiyonunu.

Çin ROM versiyonu alırsam çok daha ucuza getirebiliyorum ama Türkçe dil desteğinden feragat etmiş olacağım. Bir de bazı uygulamaları manuel vs. yüklemem gerekecek. O yüzden global düşünüyorum.