Bütçe
20.000 TL
Yapabiliyorsan Param Güvende teklif et. Tamamen alıcı taraflı bir koruma sistemi olduğundan için rahat olabilir denersin sorun varsa iade edersin. İstanbul gibi illerdeysen zaten ilan dolu git dene içine sinerse al, 2. elde pazarlık şansında var. Tavsiyem bu tarz modellerde genel olarak AMD tarafında gitmen çünkü fiyat bazında iGPU konusunda genel anlamda üstün.
Anlıyorum hocam, bu durumu bir değerlendireyim. Maalesef büyük bir şehirde değilim. AMD tarafı da aklımda bulunsun
:thumbsup:
Teşekkür ederim. Sıfır olarak farklı bir alternatif var mıdır? Teşekkürlerimle.

Anlıyorum hocam, bu durumu bir değerlendireyim. Maalesef büyük bir şehirde değilim. AMD tarafı da aklımda bulunsun.
:thumbsup:
Teşekkür ederim. Sıfır olarak farklı bir alternatif var mıdır? Teşekkürlerimle.

OLED kanadında en ucuz modeller 30-35 civarı olmalı bu yüzden kendi kategorisinde alternatifi en azından bu bütçe de yok. Lakin arkadaşların attığı modeller genel anlamda klasik diyebileceğimiz kaliteli modellerden. Zaten inanılmaz diyeceğimiz farklar olmuyor. Zenbook'un tek eksi yanı 14 inç olması ama aradaki o boyut farkı panel farkıyla kıyaslanamayacak seviyede.

1770408115395.webp

OLED kanadında en ucuz modeller 30-35 civarı olmalı bu yüzden kendi kategorisinde alternatifi en azından bu bütçe de yok. Lakin arkadaşların attığı modeller genel anlamda klasik diyebileceğimiz kaliteli modellerden. Zaten inanılmaz diyeceğimiz farklar olmuyor. Zenbook'un tek eksi yanı 14 inç olması ama aradaki o boyut farkı panel farkıyla kıyaslanamayacak seviyede.

Eki Görüntüle 225008

Anladım hocam, teşekkürler. Açıkçası kaliteyi çok fark edecek veyahut önemseyecek birisi de izlemeyecek, o yüzden bu konuda çok iyi olması da pek bir kriter sayılmaz fakat görünüşe göre zaten seçim şansımız yok :D

@erdym hocam garip bir soru olacak fakat bu fiyat bandında ikinci el Lenovo LOQ nasıldır? 20.000'den aşağı bir fiyatta ASUS F15'te var, temiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam, teşekkürler. Açıkçası kaliteyi çok fark edecek veyahut önemseyecek birisi de izlemeyecek, o yüzden bu konuda çok iyi olması da pek bir kriter sayılmaz fakat görünüşe göre zaten seçim şansımız yok :D

Bizde güya dizi izleyecekti diye gittik sıfır Acer Swift OLED aldık televizyona bağlıyor :D. Çok önemsemiyorsa ve hediye veya başkasına alınacak bir şeyse bence arkadaşların attığı sıfır modeller daha mantıklı, sıfır içlerine daha çok siniyor.

@erdym hocam garip bir soru olacak fakat bu fiyat bandında ikinci el Lenovo LOQ nasıldır? 20.000'den aşağı bir fiyatta ASUS F15'te var, temiz.

Onlar biraz daha gündelik kullanımdan çıkan cihazlar yani en basitinden bizdeki Acer Swift 6-7 saat pil ömrü sunuyor (yükte 6-7 saat bir kere 12-13 saat kullanıp şarja takmamışlığım var) o cihazlarla genelde 2-3 saat anca kullanabiliyorsunuz fakat oyun performansları çok daha üstün.

Bizde güya dizi izleyecekti diye gittik sıfır Acer Swift OLED aldık televizyona bağlıyor :D. Çok önemsemiyorsa ve hediye veya başkasına alınacak bir şeyse bence arkadaşların attığı sıfır modeller daha mantıklı, sıfır içlerine daha çok siniyor.

Doğru hocam :thumbsup: ancak benzer fiyata daha iyi bir ürün almak cazip gelmedi değil. 3050'li 8 GB RAM ASUS F15, 20k Altı bir fiyata. 20-22K arası Lenovo LOQ, hakeza attığınız ASUS Zenbook 14.

Onlar biraz daha gündelik kullanımdan çıkan cihazlar yani en basitinden bizdeki Acer Swift 6-7 saat pil ömrü sunuyor (yükte 6-7 saat bir kere 12-13 saat kullanıp şarja takmamışlığım var) o cihazlarla genelde 2-3 saat anca kullanabiliyorsunuz fakat oyun performansları çok daha üstün.

Anladım hocam, teşekkürler. Şahsen daha kaliteli ve 3050 gibi kartlara sahip cihazlar oldukları için PowerPoint, Word gibi programlarda diğer cihazlara nazaran daha uzun bir pil ömü sunarlar diye düşünmüştüm.

Doğru hocam :thumbsup: ancak benzer fiyata daha iyi bir ürün almak cazip gelmedi değil. 3050'li 8 GB RAM ASUS F15, 20k altı bir fiyata. 20-22K arası Lenovo LOQ, hakeza attığınız ASUS Zenbook 14.

Dediğim gibi iki tür tamamen ayrı konumda belki grafik gücü anlamında üstün olabilir fakat diğer tarafta ekran ve batarya süresi konusunda üstün ayrıca buna taşınabilirlik ve sıcaklık gibi şeylerde dahil. Ayrıca pazarlıkla 4050 tarzı cihazlar 21-23'e satılıyor. Geçen ay OLED 4050 29 bine görmüştüm ama çok nadir oluyor :D

Anladım hocam, teşekkürler. Şahsen daha kaliteli ve 3050 gibi kartlara sahip cihazlar oldukları için PowerPoint, Word gibi programlarda diğer cihazlara nazaran daha uzun bir pil ömü sunarlar diye düşünmüştüm.

Watt kullanım değeri çok daha yüksek mesela alacağınız laptopta Ryzen işlemci ve iGPU toplam 35W kullanacaksa diğerinde sadece 3050'nin kendisi minimum 45-50W ile geliyor :D

Dediğim gibi iki tür tamamen ayrı konumda belki grafik gücü anlamında üstün olabilir fakat diğer tarafta ekran ve batarya süresi konusunda üstün ayrıca buna taşınabilirlik ve sıcaklık gibi şeylerde dahil. Ayrıca pazarlıkla 4050 tarzı cihazlar 21-23'e satılıyor. Geçen ay OLED 4050 29 bine görmüştüm ama çok nadir oluyor :D
Anladım hocam, doğrudur :D Teşekkürler. O halde yönümüzü oyun laptoplarına hiç çevirmeyelim ::DD

watt kullanım değeri çok daha yüksek mesela alacağınız laptopta Ryzen işlemci ve iGPU toplam 35W kullanacaksa diğerinde sadece 3050'nin kendisi minimum 45-50W ile geliyor :D
Anladım hocam, bizi pek sarmıyor o halde :DD Teşekkürler.

Bir durum değerlendirmesi yapayım inşallah. Esasında önümüzdeki hafta İzmir'e gideceğim fakat orada temiz bir Zenbook bulamadım maalesef. İkinci el tarafında başka bir alternatifimiz var mıdır hocam acaba?

Anladım hocam, doğrudur :D teşekkürler. O halde yönümüzü oyun laptoplarına hiç çevirmeyelim::DD

Anladım hocam, bizi pek sarmıyor o halde :DD teşekkürler.

Bir durum değerlendirmesi yapayım inşallah. Esasında önümüzdeki hafta İzmir'e gideceğim fakat orada temiz bir Zenbook bulamadım maalesef. İkinci el tarafında başka bir alternatifimiz var mıdır hocam acaba?

Acer'den genel anlamda memnunum uygun fiyata varsa bakılabilir bunun dışında Huawei Matebook 14 ve Vivobook modelleri de bakılabilir lakin onlarda genelde Intel oluyor mümkün olduğunca 11. nesil olanları tercih edin.

Acer'den genel anlamda memnunum uygun fiyata varsa bakılabilir bunun dışında Huawei Matebook 14 ve Vivobook modelleri de bakılabilir lakin onlarda genelde Intel oluyor mümkün olduğunca 11. nesil olanları tercih edin.
Anladım hocam, teşekkür ederim. Maalesef Acer bütçeyi ziyadesiyle aşıyor; Matebook ilanı ise hiç yok. Vivobook ilanları ise sayılı maalesef:

Anladım hocam, teşekkür ederim. Maalesef Acer bütçeyi ziyadesiyle aşıyor; Matebook ilanı ise hiç yok. Vivobook ilanları ise sayılı maalesef:

Attığınız şu cihaza bakılabilir aslında özellikle 3050 olması da eğer ağır işlerde kullanılacaksa artı https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ebook-tertemiz-asus-vivobook-1295775217/detay

Ayrıca cihazda 5800H var yani iGPU olarak Vega 8'e sahip bu da demek ki hibrit olarak kullanılabilir yani asıl 3050 yani güçlü olan ekran kartı zorlu görevlerde etkinken masaüstü ve basit işler için Vega 8 iGPU devreye girebilir bu sayede pil kullanımı gayet verimli olur. Üstelik OLED ekran olması da çok iyi. Ayrıca 1 TB SSD de büyük artı. ek olarak ekran biraz daha büyük.