Linux mint öneririm, beğenmedim dersen fedora gnome (ana de) yükleyebilirsin ama oyun oynayacaksan fedora tabanlı nobara Linux önerebilirim. Arch tabanına (başta çok karmaşık gelebilir.) cachy os öneririm.
Eski paket olunca ne oluyor anlamadım, zaten donanım yeniyse fedora tavsiye ederim. 2 sene arch kullandım çok zevkliydi ama sürekli bir şey bozuluyordu ben kurup 4 sene kullanmak istiyorum dağıtımı.
Eski paket olunca ne oluyor anlamadım, zaten donanım yeniyse fedora tavsiye ederim. 2 sene arch kullandım çok zevkliydi ama sürekli bir şey bozuluyordu ben kurup 4 sene kullanmak istiyorum dağıtımı.
Tercih meselesi daha çok, eski paket kullanmayı sevmiyorum. Bir de eski olması stabil olacağı anlamına gelmiyor. Debian stabil tabanlı distrolarda sözde stabil ama windowstan daha fazla çöküyor.
Tercih meselesi daha çok, eski paket kullanmayı sevmiyorum. Bir de eski olması stabil olacağı anlamına gelmiyor. Debian stabil tabanlı distrolarda sözde stabil ama Windows'tan daha fazla çöküyor.
Nobaranın standart isosu yerine Gnome isosunu indirebilirsin. Olmazsa kde indirip istediğin gibi özelleştirebilirsin. Fedora game spin kullanabilirsin.
Tema kurabilirsin arcolinux var çoğu paket yüklü gelir arayüzünü kendin seçmene imkan tanır. Arch hep daha iyidir Debian tabanlı dağıtımlar 6.1 kernelde Arch tabanlı 6.10 kerneline geldi. Arcolinux Arch'ı öğrenmek için en iyi dağıtımdır. Ayrıca Linux öğrenmek istersen zaten Arch kullanman daha iyidir.