Pabola

Uzman
4 GB RAM işlemci ve ekran kartı eski 16 yıllık laptopum artık Windows 10 kaldıramadığı için tavsiyeler üzerine Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama hangi sürüme geçmeliyim bilmiyorum. Genel olarak oyun, Spotify ve YouTube tarzı uygulamaları kullancağım.

Garuda Linux'un hafif sürümlerinden önerebilirim. Eğer kurcalamayı seviyorsanız saf Arch da kullanabilirsiniz. Stabilite sizin için bir vazgeçilmez ise Debian veya Ubuntu önerebilirim.

4 GB RAM işlemci ve ekran kartı eski 16 yıllık laptopum artık Windows 10 kaldıramadığı için tavsiyeler üzerine Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama hangi sürüme geçmeliyim bilmiyorum. Genel olarak oyun, Spotify ve YouTube tarzı uygulamaları kullancağım.
Bilginize bağlı. Yeni kullanıcıysanız Mint harika olur sizin için.

Önceden Mint ve Zorin OS kullanmıştım. Tavsiye derim.

Önceki konunuzda cevaplamıştım;

Tüm Linux dağıtımları aynı oyunları açar, LoL açan dağıtım gibi bir tabir yok maalesef. Benim tavsiyem o sistem için Fedora Cinnamon veya Zorin OS olur. Daha minimal bir deneyim için Lubuntu ve Xubuntu'ya da bakabilirsiniz.

Merhaba bilgisayar sağ olsun geçemedim. Windows yeniden başlatılıyor diye 2 saat açılmasını bekledim. Şimdi rusuf ve Ubuntu yükledim. Flashı hazırlayıp Ubuntu'ya geçeceğim.

Arayüzü Windows'a benzediği için hoşuma gitti ve herkes ubuntuyu seviyor nedense.