Çünkü çoğunluğu çocukluktan yaşadıkları ve soğumaları yüzünden ateist. Bir arkadaşım vardı. Küçükken cami hocasından yediği dayak yüzünden ateist olduğunu söylerdi. Her ne kadar aradan yıllar geçse de aşamadığını söylerdi.

Lütfen yanlış anlamayın, sadece merak ettiğim için soruyorum. Kimseye veya herhangi bir inanca bir düşmanlığım yok. Günümüzdeki Türkiye'de yaşayan Ateistler neden sadece İslam dinine saldırıyor? Ateizm, hiçbir dine inanmamak ve eleştirel bir bakış açısına sahip olmak demek değil mi? Instagram'da veya sağda solda gördüğüm her ateist sadece İslam dinine saldırıyor. Ben şu ana kadar hiçbir ateistin Hristiyanlığa, Budizm'e, Yahudiliğe vb. dinlere laf attığını görmedim. Zaten konuşma tarzları da birbirine az çok benziyor, sanki ezber yapıyorlarmış gibi. Neden böyle?
Sevdiğim insanların hayatı nasıl mahvoldu gördüm (köy gibi yerlerde yaşayan anlar). Benim hayatıma nasıl engel oluyor, yaşıyorum. Annem alevi babam sünni. Sünniye gidiyorum git burdan ``` alevisi aleviye gidiyorum git burdan '''' sünnisi diye laf atılıyor (inanmıyorum). Ya abi bu dinden bağımsız cart curt beni bağlamaz(!) Hayatıma inanılmaz etkileri var ve negatif. Bir sabah uyandım sünnet etmişler. Ya abi keserken sorsaydınız bari ya.

Günümüzde İslam çok yanlış biliniyor ve açıkçası bu soruyu ateistlerin sorması gerektiğini düşünüyorum, İslam dinine inanan biri olarak soruyorum sizce ateistler mi islama saldırıyor? Çevremde İslam dinine inanmayan kişilere çok fazla hakaret ve az da olsa şiddet uygulanıyor ama yalan yok internet de dinlere çok fazla hakaret eden kişiler var size tek katıldığım yer bu olabilir.
Ateistler islamı ona inananlardan daha iyi biliyor emin ol, ayrıca islam dediğin şey harmanlanmış arap kültürü basitçe. Quantum mekaniği sanki dinler.
Soruyu soran arkadaşa gelirsek, islamı eleştirecek tabi millet neyi eleştirecek.

Öncelikle şunu bir düzelteyim İslam Allah'ın yolladığı dinlerin genel adıdır, Müslümanlık, Yahudilik, Hristiyanlık İslamın bir parçasıdır, 3 taraf da kabul etmese de hepsi aynı yaratıcıya inanıyor.

Soruna cevap verecek olursam, oraya buraya sallayanlar müslüman oldukları için sadece o dine saldırıyor olabilirler, açıkçası bende müslümanları pek sevmiyorum, ha annem babam müslüman ama dinciler gibi yobaz değiller, ülkede çok yobaz var, saçma sapan fikirleri var, açıkçası ateistlerin saldırması da çok doğal.

Lütfen yanlış anlamayın, sadece merak ettiğim için soruyorum. Kimseye veya herhangi bir inanca bir düşmanlığım yok. Günümüzdeki Türkiye'de yaşayan ateistler neden sadece İslam dinine saldırıyor? Ateizm, hiçbir dine inanmamak ve eleştirel bir bakış açısına sahip olmak demek değil mi? Instagram'da veya sağda solda gördüğüm her ateist sadece İslam dinine saldırıyor. Ben şu ana kadar hiçbir ateistin hristiyanlığa, Budizm'e, yahudiliğe vb. dinlere laf attığını görmedim. Zaten konuşma tarzları da birbirine az çok benziyor, sanki ezber yapıyorlarmış gibi. Neden böyle?

Birilerin suçu bence.

RTE(ready to execute)

Öncelikle şunu bir düzelteyim İslam Allah'ın yolladığı dinlerin genel adıdır, Müslüman'lık, yahudilik, Hristiyan'lık İslam'ın bir parçasıdır, 3 taraf da kabul etmese de hepsi aynı yaratıcıya inanıyor.

Ben de buraları düzeltiyim.

“İslam Allah'ın yolladığı dinlerin genel adıdır”
Bu yanlış.

İslam, Kur'an'a ve Hz. Muhammed'in (s.a.v) tebliğine dayanan son din olarak kabul edilir.

“Müslümanlık, yahudilik, Hristiyan'lık İslam'ın bir parçasıdır”
bu da yanlış

Yahudilik ve Hristiyan'lık, özgün hallerini yitirmiş, bozulmuş dinlerdir.

İslam, diğerlerini "İslam'ın parçası" değil, önceki dönemlerde gönderilmiş ama bozulmuş olarak görür.

Bu açıklamaları İslam'a ve Kur'an'a göre yaptım.

Son düzenleme:
Ben de buraları düzeltiyim.

“İslam Allah'ın yolladığı dinlerin genel adıdır”
Bu yanlış.

İslam, Kur'an'a ve Hz. Muhammed'in (s.a.v) tebliğine dayanan son din olarak kabul edilir.

“Müslümanlık, yahudilik, Hristiyan'lık İslam'ın bir parçasıdır”
bu da yanlış

Yahudilik ve Hristiyan'lık, özgün hallerini yitirmiş, bozulmuş dinlerdir.

İslam, diğerlerini "İslam'ın parçası" değil, önceki dönemlerde gönderilmiş ama bozulmuş olarak görür.
3 din de aynı tanrı tarafından yollandı, ikisinin bozulmuş olması, başka tanrı tarafından yollandığı anlamına gelmez, islam bu 3 dini kapsar, sen kabul etmesen de gerçek bu. Ayrıca Kur'an'da diğer 2 dini de kabul etmen gerektiği yazıyor.

3 din de aynı tanrı tarafından yollandı, ikisinin bozulmuş olması, başka tanrı tarafından yollandığı anlamına gelmez, İslam bu 3 dini kapsar, sen kabul etmesen de gerçek bu. Ayrıca kur'an'da diğer 2 dini de kabul etmen gerektiği yazıyor.

Musa'ya tevrat, Isa'ya da incil indirildi.

“İnsanlara doğru yolu göstersin diye, tevrat ve Incil'i indirmişti.”
(Âl-i imrân 3:3)

Ancak bu kitaplar zamanla bozulmuştur.

“Onlardan bir grup, Kitap'ta olmayan bir şeyi, Kitap'tan sanasınız diye, dillerini eğip bükerler. Söyledikleri şeyin Allah katından olmadığını bildikleri hâlde ‘bu Allah katındandır' derler.”
(Âl-i imrân 3:78)

Kur'an, önceki kitaplara iman etmeyi emreder ama mevcut hâllerini onaylamayı değil, onların asıl, versiyonlarına söyler.

“İslam 3 dini kapsar”
Bu da yanlış.

“Şüphesiz Allah katında din, İslam'dır.”
(Âl-i imrân 3:19)

Kur'an, İslam'ın tek din olduğunu da söylüyor.