Musa'ya tevrat, Isa'ya da incil indirildi.

“İnsanlara doğru yolu göstersin diye, tevrat ve Incil'i indirmişti.”
(Âl-i imrân 3:3)

Ancak bu kitaplar zamanla bozulmuştur.

“Onlardan bir grup, Kitap'ta olmayan bir şeyi, Kitap'tan sanasınız diye, dillerini eğip bükerler. Söyledikleri şeyin Allah katından olmadığını bildikleri hâlde ‘bu Allah katındandır' derler.”
(Âl-i imrân 3:78)

Kur'an, önceki kitaplara iman etmeyi emreder ama mevcut hâllerini onaylamayı değil, onların asıl, versiyonlarına söyler.

“İslam 3 dini kapsar”
Bu da yanlış.

“Şüphesiz Allah katında din, İslam'dır.”
(Âl-i imrân 3:19)

Kur'an, İslam'ın tek din olduğunu da söylüyor.

Objektif bakmıyorsun ki, ayet atıp duruyorsun🤣. Ona bakılırsa Hristiyan'lar da bizim tanrımız başka diyor, kezâ yahudiler de. Hangisi doğru söylüyor :D?

Kur'an'dan argüman sunamazsın çünkü her taraf başka bir şey söylüyor. Dışarıdan bakınca 3 dinin de aynı tanrıdan yollandığını görüyoruz, bu da aslında ortak dinler olduğunu gösteriyor, uzatmanın alemi yok, gerçek bu.

Son düzenleme:
Objektif bakmıyorsun ki, ayet atıp duruyordun🤣. Ona kalırsa Hristiyan'lar da, bizim tanrımız başka, diyor kezâ yahudiler de. Hangisi doğru söylüyor :D? Kur'an'dan argüman sunamazsın çünkü her taraf başka bir şey söylüyor. Dışarıdan bakınca 3 dinin de aynı tanrıdan yollandığını görüyoruz bu da aslında ortak dinler olduğunu gösteriyor, uzatmanın alemi yok, gerçek bu.

Ben baştan beri söylediklerimi kur'an ve İslam'a göre söyledim. Bunu da açıkça belirttim.
Ayrıca
“Objektif bakmıyorsun” demen saçma ben zaten subjektif bir şekilde konuştum ve başta da belirttim.

Ben baştan beri söylediklerimi kur'an ve İslam'a göre söyledim. Bunu da açıkça belirttim.
Ayrıca
“Objektif bakmıyorsun” demen saçma ben zaten subjektif bir şekilde konuştum ve başta da belirttim.
Hala Kur'an ve İslam diyor ya, Platon V2 yemin ederim, yok böyle bir yobazlık.

Aynen, tek doğru müslümanlık, Kur'an'da ne yazıyorsa o doğrudur, hristiyanlar ve yahudiler islama değil, başka şeylere inanıyorlar(!)

Hala kur'an ve İslam diyor ya, platon V2 yemin ederim, yok böyle bir yobazlık.

Aynen, tek doğru Müslüman'lık, kur'an'da ne yazıyorsa o doğrudur, Hristiyan'lar ve yahudiler islama değil, başka şeylere inanıyorlar(!)

Ben seviyeli ve inanç temelli bir açıklama yaptım, baştan beri de “kur'an ve İslam'a göre” dedim.
Görüşünü küçümsemedim ayrıca.
Tartışmak fikirle olur, kişilikle değil.
Burada uzatmanın anlamı yok. Saygılar.

Ben seviyeli ve inanç temelli bir açıklama yaptım, baştan beri de “kur'an ve İslam'a göre” dedim.
Görüşünü küçümsemedim ayrıca.
Tartışmak fikirle olur, kişilikle değil.
Burada uzatmanın anlamı yok. Saygılar.
Görüşüne katılmasamda gayet normal cevap vermişsin. Yav zaten dediklerinde öznel olabilecek bir cümle bile yok. Kendi düşüncen bile yok. Arkadaş dediklerine katlanamadığı için direkt sana saldırmış.

Hala Kur'an ve İslam diyor ya, Platon V2 yemin ederim, yok böyle bir yobazlık.

Aynen, tek doğru müslümanlık, Kur'an'da ne yazıyorsa o doğrudur, hristiyanlar ve yahudiler islama değil, başka şeylere inanıyorlar(!)
Yobazlıkla ne ilgisi var? Yazdıkların, insanları gereksiz yere provoke eden, tutarsız ve mantıksız ifadeler. Bu yaklaşım ciddiye alınacak bir tartışma yürütmeye engel oluyor. Unutma, burada kimse tarihçi, filozof ya da din bilgini değil. Herkesin kendi bakış açısı var ve bu konularda mutlak doğru diye bir şeyden söz edilemez. Kaldı ki yazdıklarına bakınca, senin bakış açının tarafsız olduğunu da söyleyemeyiz. Bu durumda gerçekten doğru olan bir şeye bile 'doğru' deme ihtimalin şüpheli hale geliyor. Yani tutarlılığını sorgulamak gayet yerinde olur.

Yobazlıkla ne ilgisi var? Yazdıkların, insanları gereksiz yere provoke eden, tutarsız ve mantıksız ifadeler. Bu yaklaşım ciddiye alınacak bir tartışma yürütmeye engel oluyor. Unutma, burada kimse tarihçi, filozof ya da din bilgini değil. Herkesin kendi bakış açısı var ve bu konularda mutlak doğru diye bir şeyden söz edilemez. Kaldı ki yazdıklarına bakınca, senin bakış açının tarafsız olduğunu da söyleyemeyiz. Bu durumda gerçekten doğru olan bir şeye bile 'doğru' deme ihtimalin şüpheli hale geliyor. Yani tutarlılığını sorgulamak gayet yerinde olur.
Arkadaş müslümanların tarafından bakıyor, ben ise dışardan bakıyorum, 3 dini de araştırınca, aslında 3 dinin de tanrısının aynı olduğunu görüyoruz ama 3 taraf da benim tanrım doğru, diğerleri yanlış diyor. Hangi taraf objektif :D? Dışardan bakan daha objektif, tartışmaya kapalı çünkü üç dini de araştırmış kişidir.

Görüşüne katılmasamda gayet normal cevap vermişsin. Yav zaten dediklerinde öznel olabilecek bir cümle bile yok. Kendi düşüncen bile yok. Arkadaş dediklerine katlanamadığı için direkt sana saldırmış.
Katlanamamak :D? Neyine katlanamamışım tam olarak :D? Objektif bir bakış açısıyla, yani üç dini de araştırıp bir argüman sunsa anlarım ama, direkt bir taraftan bakmasına laf ediyorum ben, 3 taraf da birbirini reddediyor zaten, olay dışardan bakabilmek, halbuki 3 din de birbirinin aynısı, sadece görebilene, ısrarla ayet atıp duruyorsa, ben de böyle laf ederim.

Son düzenleme:
Arkadaş müslümanların tarafından bakıyor, ben ise dışardan bakıyorum, 3 dini de araştırınca, aslında 3 dinin de tanrısının aynı olduğunu görüyoruz ama 3 taraf da benim tanrım doğru, diğerleri yanlış diyor. Hangi taraf objektif :D? Dışardan bakan daha objektif, tartışmaya kapalı çünkü üç dini de araştırmış kişidir.
Hocam bir kere insanları sinirlendirmek üzerine konuşmalar yaptınız, tarafınız zaten belli. Tarafınız, insanları çıldırtam tarafı :sırıt:.

Hocam bir kere insanları sinirlendirmek üzerine konuşmalar yaptınız, tarafınız zaten belli. Tarafınız, insanları çıldırtam tarafı :sırıt:.
Tarafım neymiş nesela :D? Yahudilik veya hristiyanlık mı? Evet tarafım belli, objektiflik tarafı, çıldıran sizsiniz, müslümanlar. 3 din de aynı zıkkımın laciverti, olay bu. Gerçek bu, tartışmaya kapalı.