Ayrıca CS 1.6 galiba Source için de Valve'ın sunucu sistemi var. Source'da olup olmadığından tam emin değilim. Ama Half-Life ve modlarına (CS 1.6) bu özellik geldi. Tabii bu özellikten sunucu açanların rastgele birinin dahil olması, botlar ile işgal ettikleri sunucu listesinde çok zor. Arkadaşların ile oynarım diyorsan aklında bulunsun. Tam tersi bu özellik daha az sunucu listelenen Half-Life'ı bayağı bir diriltti.

Eki Görüntüle 160727
Bu özellik nasıl çalışıyor hocam?

Merhaba günümüzde CS 1.6 ile Source'ın aktifliği hala sürüyor mu? 1.6 için sunucular tek tük kalmış Source ise tamamen öldü diyorlar. Hala bu oyunlar oynanıyor mu yoksa artık ikisi de ölü sunucular kapalı vaziyette mi?
1.6 serverleri en azından resmi olmayanlar halen oynanıyor.

Ayrıca CS 1.6 galiba Source için de Valve'ın sunucu sistemi var. Source'da olup olmadığından tam emin değilim. Ama Half-Life ve modlarına (CS 1.6) bu özellik geldi. Tabii bu özellikten sunucu açanların rastgele birinin dahil olması, botlar ile işgal ettikleri sunucu listesinde çok zor. Arkadaşların ile oynarım diyorsan aklında bulunsun. Tam tersi bu özellik daha az sunucu listelenen Half-Life'ı bayağı bir diriltti.

Eki Görüntüle 160727

Steam'dan oynuyorum Find Servers da sorun yok. Ama yukarıda bahsettiğim gibi bot listeleme var. Yani dolu sanıyorsun giriyorsun seni bomboş bir sunucuya yönlendiriyor.

Jailbreak büyük oranda ölü, zombi için aktif sunucular daha fazla var. Bunları Gametracker veya yerel sunucu sitelerinden bulup favorilere ekleyin. Tatil günleri, akşam saatleri daha aktif oluyor. Ama dediğim gibi Jailbreak veya benim zamanında oynadığım War3 modları falan çok aktif değil.

Daha çok düz versiyon ve vakitlere göre de D2 etrafında dönüyor. Bazı sunucular doluluğa ve saate göre harita döngüsü yapıyor. Ama çok azlar.
Steamden alsak aktif server var mı direk?

Bu özellik nasıl çalışıyor hocam?
Özellik açıkken sunucu açıyorsun ve listelerde gözüküyor. Ama listelerdeki bot sunuculardan dolayı kimse sunucu arayıp girmiyor. Half-Life ise bunlar genelde gözüküyor ve dolu olana giriyorlar. Sunucu işlerinden anlamıyorum ama galiba açan kişiyi bir sunucu olarak atıyor ve onun üzerinden oyun oynanıyor.

Bu arada Valve yeni oyunumuz oynanmaz korkusu olmasa CS 1.6 rekabetçi modu yapıp kasa sistemi bile ekler. Eminim çok güzel de paralar kazanır. Temelleri halen günümüzdeki çoğu Asyalı MMOFPS veya yerelde hatrı sayılır oyuncusu olan Zula, Wolfteam, Pointblank vb. iyidir. Zaten bu temellere alıştığımdan, insanların deli gibi vakit ayırdığı bu oyunlara betasını test edip salmış kadar vakit ayırdım.

Source çok tatlı bir oyun. Güncel CS2'den daha düzgün aslında. Topluca bir akım başlatıp Source mu geçsek? :D Faceit üzerinden rekabetçi de oynarız.
1 sene önce Source indirmiştim bilgisayarı Windows 10'a güncelleyince silinmişti. Bugün indireceğim sıkıntı olmazsa. Maalesef Türkiye sunucularında ping sıkıntısı yaşıyorum. Bu arada CS 1.6 için sunucuda açtık Türkmenler olarak. İP adresimiz de bu 95.85.126.193:27020

CS 1.6 çok aktif, ben bile oynuyorum hâlâ :D Özellikle Türkiye sunucuları. CS:S bildiğim ve gördüğüm kadarıyla aktifliğini yitirdi. Zaten zamanında da pek tutmamış bir oyundu.

CS 1.3 1.5 1.6 hep internet kafede oynadık. Halen canım sıkılınca müzik açar, düşünmeden uzanıp oynarım. CS:GO'da aslında 2017-18'e kadar yerel sunucuları tam anlamıyla öldürmeyene kadar galiba 14-15 gibi başladım. Özellikle 15-16 arasında Jailbreak ve garip modlar çok popülerdi. Sonrasında genel sunucularda devam ettim, ama CS 1.6 göre topluluk sunucuları çok çabuk kan kaybetti. CS2'de listeleme ayrı bir şekilde yapılınca oyuncular da sunuculara hiç dahil olmaz oldu.

Güzel anılarım bu oyunla geçti. İnternet kafede sXe ile arkadaşla oynarken veya CFG vb. indirip iyi oynayacağımızı düşünürken falan.

Bu arada kenara küçük bir miktar ayırıp, CS'leri almanızı öneririm. Valve halen ara sıra güncelleme atar, günümüze kadar el üstünde tuttuklarından çoğu eski oyundan daha istikrarlı çalışır. Hatta sorunu yok dersem yeridir.

2025-07-05_21-25.webp

2025-07-05_21-25_1.webp

2025-07-05_21-25_2.webp

CS 1.3 1.5 1.6 hep internet kafede oynadık. Halen canım sıkılınca müzik açar, düşünmeden uzanıp oynarım. CS:GO'da aslında 2017-18'e kadar yerel sunucuları tam anlamıyla öldürmeyene kadar galiba 14-15 gibi başladım. Özellikle 15-16 arasında Jailbreak ve garip modlar çok popülerdi. Sonrasında genel sunucularda devam ettim, ama CS 1.6 göre topluluk sunucuları çok çabuk kan kaybetti. CS2'de listeleme ayrı bir şekilde yapılınca oyuncular da sunuculara hiç dahil olmaz oldu.

Güzel anılarım bu oyunla geçti. İnternet kafede sXe ile arkadaşla oynarken veya CFG vb. indirip iyi oynayacağımızı düşünürken falan.

Bu arada kenara küçük bir miktar ayırıp, CS'leri almanızı öneririm. Valve halen ara sıra güncelleme atar, günümüze kadar el üstünde tuttuklarından çoğu eski oyundan daha istikrarlı çalışır. Hatta sorunu yok dersem yeridir.

Eki Görüntüle 160741

Eki Görüntüle 160742

Eki Görüntüle 160743
Biraz konu dışı olacak ama ben CS2 indirmeye biraz tereddüt ediyorum kaldırmaz diye. Sistem İntel HD Family İ3-4005U 4GB RAM.