Anneme ben Realme C61 almıştım 8K'ye dur atayım hatta.

İnanılmaz hızlı gözü görmeyen annem için ideal boyuta sahipti. Bence bunu alsan daha mutlu olursun. Ayrıca 90 Hz.
Realme'yi hiç sevmem yazılım olarak. Yazılım olarak Hintliler geliştirmiş gibi geliyor gözüme.

:haha:iPhone 12'nin mi ömrü doldu. Bu cihazların bataryası dışında tatmin etmeyen bir tarafı yok. Hala güçlüler, hala kameraları kaliteli. Telefondan beklentine bağlı değişecek bir şey bu. Telefonunun performansından 2 senede bir memnuniyetsizlik yaşayıp telefon alma kuyruğına giriyorsan tatmin etmez yani. Senin kapitalist sistemdeki rolune bağlı değişen bir şey bu.
Artık sonuna doğru yaklaştığını söyledim doldu demedim ki. Kapitalist sistemdeki rolüm de düşündüğünüz tarafta değil, ben iPhone 12’den önceki 4 yıldır yenilenmiş Realme 7 kullanıyordum. Telefon artık ölü durumda olmasına rağmen sündürüyordum, değiştirme sebebim de çalınması zaten. Çalınmasa daha da götürecektim. Şimdi de çalındı diye adam gibi bir telefona geçtim ve en az 5-6 sene kullanmayı planlıyorum. Böyle bir kullanıcıdan aldınız yani az önceki yorumları, 2 yılda bir telefon değiştiren bir manyaktan değil.

Realme'yi hiç sevmem yazılım olarak. Yazılım olarak Hintliler geliştirmiş gibi geliyor gözüme.
C61 evet yazılımsal olarak kötüydü. Ama eski Realme 5 Pro var bende. Android işlerimi oradan yürütüyorum. Onda çok güzel yazılım özellikleri vardı. Canlı Wallpaper'ler Aşırı tatlı bir UI ve ADB ile ekran çözünürlüğünü aşırı kolay ayarlıyabiliyordum kısıtlayıcı bir androidi yoktu. Samsung da ADB yapana kadar canım çıkmıştı. Her neyse konu iPhone şimdi gereksiz mesajdan ban yiyeceğiz :D

Konuda yazilanlari 9 yillik Huawei Mate 10 Pro ile okuyorum :D Kasmadan WhatsApp'ta gruplara giriyor, Instagram'a giriyor, Google'a giriyor, banka uygulamalarina giriyor vs. Donanim ve yazilim olarak benim ihtiyaclarimi karsiliyor. Yazilim, ROM isleriyle ugrasiyorsundur veya kamera, oyun performansi falan onemlidir iyi telefon gerekir de daha kullanim amacini bile bilmiyorken X telefon oldu tarzi ifadeler bayagi sacma bence.

Artık sonuna doğru yaklaştığını söyledim doldu demedim ki. Kapitalist sistemdeki rolüm de düşündüğünüz tarafta değil, ben iPhone 12’den önceki 4 yıldır yenilenmiş Realme 7 kullanıyordum. Telefon artık ölü durumda olmasına rağmen sündürüyordum, değiştirme sebebim de çalınması zaten. Çalınmasa daha da götürecektim. Şimdi de çalındı diye adam gibi bir telefona geçtim ve en az 5-6 sene kullanmayı planlıyorum. Böyle bir kullanıcıdan aldınız yani az önceki yorumları, 2 yılda bir telefon değiştiren bir manyaktan değil.
iPhone 12 bataryası dışında ölmüş bir telefon değil. X de keza öyle.

Konuda yazilanlari 9 yillik Huawei Mate 10 Pro ile okuyorum :D Kasmadan WhatsApp'ta gruplara giriyor, Instagram'a giriyor, Google'a giriyor, banka uygulamalarina giriyor vs. Donanim ve yazilim olarak benim ihtiyaclarimi karsiliyor. Yazilim, ROM isleriyle ugrasiyorsundur veya kamera, oyun performansi falan onemlidir iyi telefon gerekir de daha kullanim amacini bile bilmiyorken X telefon oldu tarzi ifadeler bayagi sacma bence.
Konu iPhone olunca net çizgiler var. 2 sene sonra iOS 16'da sadece Telegram ve Safari gibi temel Apple uygulamaları adamakıllı çalışır vaziyette olacak. Oyun konusunda da Subway Surf açar 4 sene falan.

Konuda yazilanlari 9 yillik Huawei Mate 10 Pro ile okuyorum :D kasmadan WhatsApp'ta gruplara giriyor, Instagram'a giriyor, Google'a giriyor, banka uygulamalarina giriyor vs. donanim ve yazilim olarak benim ihtiyaclarimi karsiliyor. Yazilim, ROM isleriyle ugrasiyorsundur veya kamera, oyun performansi falan onemlidir iyi telefon gerekir de daha kullanim amacini bile bilmiyorken X telefon oldu tarzi ifadeler bayagi saçma bence.

Aman zaten millet kullandığı elektronik cihazdan feci bihaber. iPhone X'in işlemcisi hala Low segment Android'lerde kullanılan G99'dan güçlü. Dünyadan bihaber insanlar. Bugün G99'lu bir telefon alo deyip sosyal medyaya giriyorsa X de girebilir. Ölmüşmüş, boş.

Konu iPhone olunca net çizgiler var. 2 sene sonra iOS 16'da sadece Telegram ve Safari gibi temel Apple uygulamaları adamakıllı çalışır vaziyette olacak. Oyun konusunda da subway surf falan açar 4 sene falan.

Şu anda kullanılabilir bir iPhone'DNA bahsediyorsak ve minimumu değerlendiriyorsak 2 sene sonraki kısıtlamayı düşünmek de çok mantıklı değil sanki.

Evet iPhone 12 ölmüş değil ama çok vaktinin kaldığı da söylenemez. X'in direkt ölmüş olduğunu söyleyebilirim hocam maalesef.

Evet öldüğünü iddia ediyorsanız argümanının arkasını doldurmanız gerekiyor ben söylüyorum bu cihazın SoC'u özellikle de GPU tarafında çok çok iyi bir iş çıkarıyor halen hayatta kalabilecek seviyede fakat sizin neden X'in öldüğünü iddia ettiğinizi halen anlayamadım madem bir fikriniz var arkasındakini de söyleyin de tartışalım yoksa dislike atıp aynı önergeyi 80 defa yaparak forum kullanmanın anlamını yitiriyorsunuz.

Aman zaten millet kullandığı elektronik cihazdan feci bihaber. iPhone X'in işlemcisi hala low segment Android'lerde kullanılan G99'dan güçlü. Dünyadan bihaber insanlar. Bugün G99'lu bir telefon alo diyip sosyal medyaya giriyorsa X de girebilir. Ölmüşmüş, boş.
Hocam bende iPhone X var. Çok seviyorum o cihazı. 256GB modelli hem de. Oled ekranı ve Samsung S serisi ile kapışır bir çözünürlüğü var. Boyutu da ideal. A9 bile inanılmaz güçlüyken A11 elbette paramparça eder. Ama Apple kendi cihazına güncelleme vermeyek öldürüyor napalım ki?

Aynı fiyata SE 2 var iOS 26 çalıştırıyor. A13 işlemci var onda bir de. Evet ekranı dandik ve tuşlu telefon ama X'den mantıklı.