Arkadaşlar sizce günümüz şartlarında YouTube'a başlamaya değer mi?
Artık YouTube için de vergi var. Buna rağmen YouTube'a başlamaya değer mi sizce?

1770757076646.webp

Son düzenleme:

Artık YouTube için de vergi var. Buna rağmen YouTube'a başlamaya değer mi sizce?
Hocam, YouTube görseli eklediğiniz için teşekkür ederim. Bu sayede anlamam kolaylaştı.

Sorunuza gelecek olursak, ne tür içerikler üreteceğinize göre değişir. Oyun içerikleri artık eskisi kadar tutmuyor 7 yaş civarı kitleyi hedeflemiyorsanız.

YouTube uzun videoları artık tutmaz. Şu anda YouTube Shorts'ta saçma sapan hareketler yapıp çocukların beynini çürütmen gerekiyor maalesef.

Hocam, YouTube görseli eklediğiniz için teşekkür ederim. Bu sayede anlamam kolaylaştı.

Sorunuza gelecek olursak, ne tür içerikler üreteceğinize göre değişir. Oyun içerikleri artık eskisi kadar tutmuyor 7 yaş civarı kitleyi hedeflemiyorsanız.

Çok haklısınız hocam size katılıyorum.

Hobi amaçlı mı yoksa para kazanma amaçlı mı?

Her ikisi içinde.

Youtube daha potansiyeline ulaşamamış bir ortamdır bence . Tiktok, instagram vb. yarın bir gün hiç yokmuş gibi olabilir tıpkı vine gibi.

Gel gelelim artık yeni nesil ile birlikte ulusal kanalların yavaş yavaş zamanını tamamlaması, paralı netflix vb. ortamların ise yine belli kriterlerinin olması (iyi anlanma demiyorum) örneğin netfilix'de Erzurum'dan kalkan bir otobüsün İzmir'e varış videosunu kimse izleyemez, ama youtube da buna dahi erişebiliyorsunuz. Hintli bir motor tamircisnin videoları milyonlarca izleniyor.

Atik ailesi diye bir şey denk geldi, sözde kamp yapıyorlar :) izleyenlerin çoğu yabancı izleyici, reklam vb. derken aylık 2 milyonun altında kazandıklarını düşünmüyorum

Daha örnekleri arttırabilirim. Önemli olan özgün olabilmek bence çok yaratıcı da olmaya gerek yok. İlerde olabileek sıkıntı kanalların artması ile youtube'dan kazanılacak gelir düşer mi? yoksa az önce yukarda belirttiğin nedenden dolayı insanların ilgisi buraya yöneleceği için daha mı artar onu zaman gösterecek.

Hocam bu biraz zor çünkü YouTube kitlesinin izlediği içerikler ve örnek olarak lets play videoları çoğunlukla artık YouTube'da ilgi görmüyor.

Para kazanmaya ihtiyacım yok diyorsanız BitView önerebilirim. E-posta onaylaması kritik olduğu için Bittoco'ya ticket açmanız gerekecek.
Eğer hobi benim çok umurumda değil para kazanmaya odaklanayım diyorsanız Onur Naci Öztürkler kanalını takip edin.