damızbinicisi

Çalışkan
Güray Hipertrofi no: 1, 5 günlük antrenman programında bacak günlerini diğer günlere dağıtarak 4 güne uyarlayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güray hipertrofi no: 1, 5 günlük antrenman programında bacak günlerini diğer günlere dağıtarak 4 güne uyarlayabilir miyim?

Programı bilmiyorum ancak 4 gün spor yapacaksan şöyle yapabilirsin. İtiş, çekiş, bacak ve kol + eksik bölge. Eksik bölge ne be demeden hemen örneklendiriyim. Mesela benim arka omzum geride ön ve yan omzuma göre, kol çalılştıktan sonra arka omuz atıyorum 4 set. Bu kişiye göre değişebilir ancak seçeceğin bölge küçük kas grubu olsun(bilek, trapez, kalf gibi).

Programı bilmiyorum ancak 4 gün spor yapacaksan şöyle yapabilirsin. İtiş, çekiş, bacak ve kol + eksik bölge. Eksik bölge ne be demeden hemen örneklendiriyim. Mesela benim arka omzum geride ön ve yan omzuma göre, kol çalılştıktan sonra arka omuz atıyorum 4 set. Bu kişiye göre değişebilir ancak seçeceğin bölge küçük kas grubu olsun(bilek, trapez, kalf gibi).
Demek istediğinizi anladım ama benim sorumu tam olarak yanıtlayan bir açıklama değil. Asıl sorum bacak günlerinde bulunan hareketleri diğer itiş ve çekiş günlerine dağıtarak yapabilir miyim? Bu şekilde degelişebilir miyim?

Demek istediğinizi anladım ama benim sorumu tam olarak yanıtlayan bir açıklama değil. Asıl sorum bacak günlerinde bulunan hareketleri diğer itiş ve çekiş günlerine dağıtarak yapabilir miyim? Bu şekilde degelişebilir miyim?

Anladım sorunuzu. Bence dağıtılmaması lazım. Şöyle diyeyim, kan üst tarafta iken bir anda bacağa gidince kramplara sebebiyet verebilir. Verimlilik konusuda ayrı bir tartışma. Özellikle sırt gününde kan dolaşımı iki büyük kas grubuna yetişmekte zorlanır. O yüzden bacağı ayrı yapmak en iyisi.