Yakınında hangisi daha iyiyse o da olabilir. Boks ile de başlanabilir. BJJ ile de olabilir. Direk MMA'de olabilir bence neden olmasın ki. Başka spordan gelenler de var direk başlayanlar da sonuçta. Benim yakınımda BJJ olsa başlayabilirdim. Klasik kick boks salonu var yakınımda belki oraya giderim ama yaş geçti biraz olsun yine de yapılır tabi. BJJ hoşuma gidiyor benim de. Belki fazla yer mücadelesi var gibi görünüyor ama o zarar vermeden kitleme mevzuları hoşuma gidiyor. Bir de ilk UFC'lerde Royce Gracie'nin siklet ayrımı olmadan round bile olmadan rakiplerini nasıl yendiğin görünce ilgim arttı.

Bu biraz senin beklentine. amacına ve hangisinin senin hoşuna gittiğiyle de alakalı bir durum. Bir de sana en yakın hangisi daha iyi o da önemli. Çünkü önemli olan sonuçta devamlılık.
En çok MMA ilgimi çekiyor ama yakın civarlarda bulamadım maalesef. Günlük rutinimde de ana odağım yapamayacağım için yakınlardan bir boks salonu seçmek daha iyi olacak sanırım. Yol gidecek zamanım olmayacak maalesef.