SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba benim UFC hayalim var sizce akademik olarak çok çalışmasam daha lise 3 öğrencisiyim MMA kariyerime odaklansam zekice bir hamle olur mu? Çünkü hep UFC de kendimi görmek istemişimdir.

Akademik kariyerine odaklansan da başarısız olma riskin var, MMA odaklansan da var. Burada ne istediğin önemli, nereden ilerlemek istiyorsan oraya yönel hatta MMA düşünüyorsan daha fazla zaman kaybetme. Yaşın daha fazla ilerlemeden, gir bu işlerin içine ama akademik hayatını tamamen unutma, oradan da yavaş yavaş ilerle gün herkese 24 saat.

Nerede daha başarılıysan oraya yönel. Her iki tarafta da hiçbir yere gelememe riski her zaman var.

Hocam ama mesela başarılı oldum globale çıkamazsam bence çok kötü olur globale çıkamamaktan da korkuyorum.

Akademik kariyerine odaklansan da başarısız olma riskin var, MMA odaklansan da var. Burada ne istediğin önemli, nereden ilerlemek istiyorsan oraya yönel hatta MMA düşünüyorsan daha fazla zaman kaybetme. Yaşın daha fazla ilerlemeden, gir bu işlerin içine ama akademik hayatını tamamen unutma, oradan da yavaş yavaş ilerle gün herkese 24 saat.

Ailem hangi tarafta daha başarılı olursan oradan ilerle diyor ama kafam çok karışık MMA uzun bir yol disiplinimin mevyesini sonradan görürsem ya?

Merhaba Efe, lise 3 öğrencisi olarak akademik kariyeri şimdiden düşünmen çok iyi. Ancak akademik kariyer maalesef ki göründüğünden çok daha karmaşık yapıda. Çünkü bunun için önce, istediğin bir lisansı tamamlama silsilesinde, ben bunu yapabilir miyim ? Gerçekten bu konuda tüm hocalara ve diğer (yalaka tayfa, önüne bariyer koyanlar gibi, burası uzayabilir) kişilere göğüs gerebilir miyim ? Sorusunu sorman gerekiyor.
Görünen o ki esasında sen MMA gibi bir spor dalına ve bu konuda da en iyi olmak gibi bir hayale sahipsin. Bence bu spor dalına yönelmen ve en iyi olmak için çabalaman daha mantıklı olacaktır.

Merhaba Efe, lise 3 öğrencisi olarak akademik kariyeri şimdiden düşünmen çok iyi. Ancak akademik kariyer maalesef ki göründüğünden çok daha karmaşık yapıda. Çünkü bunun için önce, istediğin bir lisansı tamamlama silsilesinde, ben bunu yapabilir miyim? Gerçekten bu konuda tüm hocalara ve diğer (yalaka tayfa, önüne bariyer koyanlar gibi, burası uzayabilir) kişilere göğüs gerebilir miyim? Sorusunu sorman gerekiyor.
Görünen o ki esasında sen MMA gibi bir spor dalına ve bu konuda da en iyi olmak gibi bir hayale sahipsin. Bence bu spor dalına yönelmen ve en iyi olmak için çabalaman daha mantıklı.

Hocam öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler. Ben her türlü hocalara vb insanlara karşı dayanabileceğimi düşünüyorum daha YKS icin 2 yilim var o zamana kadar ne olur bilemem ama ben MMA tarafında daha yakın olduğumu hissediyorum.

MMA 30 yaşından sonra biter. Ondan sonrası bir bar kapısında fedailik yaparsın.

Hocam biraz ağir oldu gibi ya.

Hocam insanların zevklerine karışmayı hiç sevmem ama MMA kariyeri yapmanızı önermem. Vücudunuza o kadar hasar almak hiç mantıklı gelmiyor. Ama mutlaka yapacaksanız akademik hayatınızı da bir yandan yedek plan olarak sürdürün derim.

Hocam öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler. Ben her türlü hocalara vb insanlara karşı dayanabileceğimi düşünüyorum daha YKS icin 2 yilim var o zamana kadar ne olur bilemem ama ben MMA tarafında daha yakın olduğumu hissediyorum.
Azimli olmak sadece akademik kariyer veya MMA'da değil hayatta da dik durmayı öğretir. Onun için şöyle bir planlama da yapabilirsin: Her iki tarafta da yoğun bir tempoda çalışmak. Örneğin bir yandan derslerini azimli ve devamlı çalışırken bir yandan da MMA için spora veya her ne gerekiyorsa onun için çalışabilirsiniz.