Hocalarım çok uzun zamandır gözlemlediğim bir durum var. Sokaklarda artık eskisi gibi güvercin yok, hatta havaya baktığım zaman bile uçuşan güvercin hiç göremiyorum. Önceden sabahları balkon tellerine konar kendi aralarında konuşurlar sesleri gelirdi. Şimdi balkona çıkıyorum binaların çatısında bile kuş yok. Güvercinler ciddi derecede azalmış, sanki nesilleri tükeniyor. Sabah parkın orada çimenlerin arasında çok tatlı bakan bir güvercin vardı sanırım dişi gibiydi gözleri çok tatlıydı
Hocam aslında beni merak ettiren bir şey oldu. Bizim burda boş bir araziye ekmek falan atılırdı kuşlar hep yerdi. Şimdi oraya gelen tek bir kuş bile yok.
Bizim burada hala var. Biraz şehir dışında olduğumuz için tatlı öten kuşlar da bulunuyor. Aksine şehir içinde bunlar zor. Sabah 6'da kuş seslerini duymak harbiden güzel oluyor.
O sırada çalıştığım yerin balkonuna yuva yapan güvercin(temsili).
Genelde bayat ekmekleri kuşlara atıldığı yerlerde takılıyorlar. 2-3 yer ezberleyip dışına çıkmıyor. Haliyle sayısı az gibi gözüküyor. Müsait bir yerse bayat ekmeği ıslatıp kuşlara koyun, 20-30dk içinde 30-40 güvercin gelmiş oluyor
O sırada çalıştığım yerin balkonuna yuva yapan güvercin. Eki Görüntüle 69051
Genelde bayat ekmekleri kuşlara atıldığı yerlerde takılıyorlar. 2-3 yer ezberleyip dışına çıkmıyor. Haliyle sayısı az gibi gözüküyor. Müsait bir yerse bayat ekmeği ıslatıp kuşlara koyun, 20-30dk içinde 30-40 güvercin gelmiş oluyor