Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
GWENT desteği çekildi mi? Öyle yorumlar okumuştum ben.

Ben zaten Magic: The Gathering Arena diye bir kart oyununa başlayacağım ama GWENT'i bir sorayım dedim.

Desteği çekildi mi CD Projekt RED tarafından?

Ayrıca öğrenmesi zor mu (deste yapma, mekanikler vs.)?

Son düzenleme:
Çözüm

Ben zaten Magic: The Gathering Arena diye bir kart oyununa başlayacağım ama GWENT'i bir sorayım dedim.

Ayrı satılan Gwent oyunundan bahsediyorsanız geliştirilmesi durduruldu fakat oynanıyor. Öğrenmesi çok zor değil, mantık olarak Witcher içerisindekinin çok daha gelişmiş bir versiyonu. Yüzlerce kart, onlarca durum etkisi, onlarca yetenek mevcut. Oldukça eğlenceli ve akıcı bir oyun bence. Başlarda kart kasmak biraz zor olabiliyor, 1 senedir oynamadım ama hala oynandığını biliyorum.

Ayrı satılan Gwent oyunundan bahsediyorsanız geliştirilmesi durduruldu fakat oynanıyor. Öğrenmesi çok zor değil, mantık olarak Witcher içerisindekinin çok daha gelişmiş bir versiyonu. Yüzlerce kart, onlarca durum etkisi, onlarca yetenek mevcut. Oldukça eğlenceli ve akıcı bir oyun bence. Başlarda kart kasmak biraz zor olabiliyor, 1 senedir oynamadım ama hala oynandığını biliyorum.

Çözüm
Şöyle arkadaşım benle oyun oynamak istedi. Benim de aklıma kart oyunları geldi. Ben zaten MTG Arena diye çok kapsamlı bir kart oyununa başlayacağım. Yani benim vaktimden alacak bir oyuna tekrardan başlayamam. Kızın oyunlarla alakası pek yok. Yani GWENT ona zor gelir mi? Yani bu tarz CCG oyunları öğrenim eğrisi olan zaman isteyen oyunlar.

GWENT bu arkadaşımla, kız, oynamak için uygun bir seçenek mi sence?

Gwent oynamanın zamanı geçti. Öldü, gömülmeyi bekliyor. Yarın bir gün CDPR canım sıkıldı diyecek ve sunucuları kapatacak. Sonuçta para getirmiyor diye bu hale getirdiler de sunucuları ayakta tutmak para götürüyor. Belki birileri tersine mühendislik yapar, özel sunucu açar ama yine de o popülerliği olmaz.

İngilizce ile derdiniz yoksa zamanla alışılacak bir oyun. Başta sınırlı desteniz olacağı ve (artık varsa) rakibiniz de sizin gibi olacağı için çok çeşitli kartlar görmezsiniz zaten.

Ben olsam Hearthstone veya Riot Games'in kart oyununa falan bakardım. Hearthstone'un Gwent'e kıyasla daha kolay olduğunu düşünüyorum. Riot'ın oyununu oynamadım.