Öncelikle iyi sosyaller.

Uzun bir zamanın ardından kasamı kutusundan çıkarıp uzay montajla kurdum ve çalıştırdım. İçinde Windows 10 bulunan SSD'yi SATA Configuration'da görüyor lakin Boot Menü'de çıkmıyor. Dedim, Windows kurulumunda görürüm belki bir daha. SSD'yi gördüm lakin BIOS boot olarak göstermediği için "böyle bir bölüm yok" diyor ama değerleri bile gözüküyor. Nasıl yapabilirim? İki güne yakın uğraşıyorum.

(Legacy'de gözüküyor ama Legacy'de başlatınca UEFI Windows 10 bellek çalışmıyor.)

(SSD'yi biçimlendirdim, boş.)

bios1.webp

bios2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle iyi sosyaller.

Uzun bir zamanın ardından kasamı kutusundan çıkarıp uzay montajla kurdum ve çalıştırdım. İçinde Windows 10 bulunan SSD'yi SATA Configuration'da görüyor lakin Boot Menü'de çıkmıyor. Dedim, Windows kurulumunda görürüm belki bir daha. SSD'yi gördüm lakin BIOS boot olarak göstermediği için "böyle bir bölüm yok" diyor ama değerleri bile gözüküyor. Nasıl yapabilirim? İki güne yakın uğraşıyorum.

(Legacy'de gözüküyor ama Legacy'de başlatınca UEFI Windows 10 bellek çalışmıyor.)

(SSD'yi biçimlendirdim, boş.)

Eki Görüntüle 202774

Eki Görüntüle 202775
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- BIOS'a girin ve "boot" sekmesine gidin.
- "Boot Mode" veya "Boot Configuration" ayarını kontrol edin. Eğer "UEFI" seçeneği varsa, bunu tercih edin.

2. Legacy Boot’u Kontrol Edin:
- Eğer SSD yalnızca Legacy modda görünüyorsa, "CSM Configuration" ayarını kontrol edin ve UEFI destekliyorsa UEFI modunu etkinleştirin.

3. SATA Modunu Kontrol Edin:
- "SATA Configuration" sekmesine gidin ve SATA modunun "AHCI" olarak ayarlandığından emin olun. Eğer "IDE" olarak ayarlanmışsa, AHCI'ye değiştirin.

4. Boot Sıralamasını Kontrol Edin:
- "Set Boot Priority" kısmında SSD’nin ilk sırada olup olmadığını kontrol edin. Eğer değilse, SSD’yi ilk sıraya alın.

5. SSD’yi Yeniden Biçimlendirin:
- SSD'yi Windows kurulum medyası ile başlatıp, disk yönetimi aracılığıyla MBR (Master Boot Record) veya GPT (GUID Partition Table) olarak biçimlendirin. Özellikle UEFI ile çalışacaksanız GPT seçmelisiniz.

6. Windows Kurulum DVD/USB’yi Deneyin:
- Eğer SSD sorun çıkartıyorsa, bir Windows kurulum medyası ile başlatın ve SSD’yi oradan yüklemeyi deneyin. Bu, gerekli dosyaları kurarak sorunu çözebilir.

7. BIOS'u Sıfırlayın:
- Son çare olarak, BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına dökün ve yukarıdaki ayarları yeniden yapılandırmayı deneyin.

Her adımda değişiklik yaptıktan sonra BIOS’u kaydedip çıkmayı unutmayın. Başarılar!