Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadir Tınaz

Başarılı
Yer
Bolu
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi anakartım en fazla kaç GB RAM destekliyor üzerinde iki tane RAM slotu var ve RAM'ler 2667 MHz hızında çalışıyor Intel Core i3 10100F ile beraber.
bH510MHP-20_top_YqbC.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Üreticiye göre en fazla 64 GB ama 128 GB da taksanız çalışacağını düşünüyorum açıkçası.

128 GB çalışacağını nasıl düşündüğünüzü açıklar mısınız? Kaçırdığımız bir yer mi var, sitesinde 64 GB yazıyor; bilgilendirirseniz sevinirim.

128 GB çalışacağını nasıl düşündüğünüzü açıklar mısınız? Kaçırdığımız bir yer mi var, sitesinde 64 GB yazıyor; bilgilendirirseniz sevinirim.

Tabii ki. ASUS'ta çalışırken bir AiO PC geldi satış için. Ürün müdürü ürünün sayfasına baktı ve maksimum RAM miktarı 16 GB yazıyordu. Müdür bunun otomatik yazılan bir yazı olduğunu düşündü ve iki tane 16 GB modülü teknik servsite cihaza taktırdı. Cihaz 32 GB RAM ile sorunsuz çalıştı. Müdür yurt dışına bilgi verdi ve sitedeki maksimum RAM miktarı güncellendi.

Nereye varıyorum? Firmalar oralara ezber bilgiler yazabiliyor. Piyasada maksimum modül kapasitesi 32 GB mı? Kaç yuvar? İki. Yaz maksimum 64 GB. İki adet 64 GB modül ile denendi mi? Hayır... Takılsa çalışır mı? %99 evet.

Kaldı ki kullanıcının işlemcisi ne? 10100F. Intel ne diyor? 128 GB destekler diyor. Bellek kontrolcüsü de artık işlemcide olduğuna göre BIOSTAR'ın oraya 64 GB max yazması çok bir anlam ifade etmiyor.

Tabii ki. ASUS'ta çalışırken bir AiO PC geldi satış için. Ürün müdürü ürünün sayfasına baktı ve maksimum RAM miktarı 16 GB yazıyordu. Müdür bunun otomatik yazılan bir yazı olduğunu düşündü ve iki tane 16 GB modülü teknik servsite cihaza taktırdı. Cihaz 32 GB RAM ile sorunsuz çalıştı. Müdür yurt dışına bilgi verdi ve sitedeki maksimum RAM miktarı güncellendi.

Nereye varıyorum? Firmalar oralara ezber bilgiler yazabiliyor. Piyasada maksimum modül kapasitesi 32 GB mı? Kaç yuvar? İki. Yaz maksimum 64 GB. İki adet 64 GB modül ile denendi mi? Hayır... Takılsa çalışır mı? %99 evet.

Kaldı ki kullanıcının işlemcisi ne? 10100F. Intel ne diyor? 128 GB destekler diyor. Bellek kontrolcüsü de artık işlemcide olduğuna göre BIOSTAR'ın oraya 64 GB Max yazması çok bir anlam ifade etmiyor.

O halde işlemcilerin desteklediği maksimum RAM miktarına göre yorum yapmak anakartın belirttiği bilgilerden daha mı doğru oluyor hocam? Teşekkür ederim bilgilendirme için.